NHL

Thomas tökéletes védéssel juttatta előnyhöz a Bostont

Idegenben nyert 2-0-ra a Boston Bruins a Tampa Bay Lightning ellen az NHL rájátszásának keleti főcsoportdöntőjében. A mérkőzés hőse Tim Thomas, a Boston kapusa volt, aki mind a 31 kapujára tartó lövést hárítani tudta. A Bruins ezzel visszavette az első meccsen elvesztett pályaelőnyét, és 2-1-re vezet összesítésben.

Tim Thomas, a Boston Bruins kapusa véd a Tampa Bay Lightning ellen az NHL rájátszásában a két csapat párharcának harmadik mérkőzésén 2011 májusában

A szakértők kevés gólos, szoros meccseket jósoltak a Boston-Tampa párharcra, ehhez képest az első két meccs 2-5-ös és 6-5-ös végeredménye elkényeztetett minket. A harmadik találkozón aztán már megfeleltek a csapatok az elvárásoknak, mindössze két gólt szereztek. Mindkettőt a Bruins, amiben a kapus Tim Thomasnak volt a legnagyobb szerepe. Ebben a rájátszásban az első shutoutját produkálta, karrierje során pedig a másodikat.

A sorozat felvezetéseként azt fejtegettük, hogy mire lehet képes egymással szemben a két legjobb mutatóval rendelkező hálóőr. Nos, Dwayne Roloson, a Tampa Bay kapusa ezúttal valamivel rosszabb napot fogott ki, mint ellenfele, hisz a Boston második találata egy távoli löketből a lábai között csorgott át a harmadik harmad közepén. Az elsőt még a 69. másodpercben szerezte David Krejci, aki rendkívül higgadtan használta ki a ziccert, amiben Roloson előtt találta magát.

A meccs összefoglalója, benne 0:05-től Krejci higgadt befejezése

A jobb szélsőnek ez már a negyedik győztesnek számító gólja volt ebben a playoffban, amivel beállította Cam Neely korábbi klubcsúcsát. "Nagyszerű passzt kaptam Lucictól, azt sem tudom, hogy vette észre, hogy ott vagyok" - mondta a gólról.

Amint Lucic nyilatkozatából kiderült, nem nagyon látta, kinek adja a korongot, inkább ösztönből cselekedett: "Ketten jöttek rám, nem is láttam, hogy mit csinált, de úgy tűnt, mintha eltelt volna 5-10 másodperc, mire belőtte. Épp arra gondoltam magamban: »Mi a fenét csinálsz? Lődd már el! Tök egyedül vagy!« De pontosan tudta, mit kell tennie, és ezzel meg is adta az alaphangot. Mindig jó góllal kezdeni egy meccset."

A Boston tehát 2-1-re vezet összesítésben, a párharc folytatása szombat este következik, szintén a Tampa Bay otthonában.

NHL rájátszás