1860 München

Részsikereket ért el, de még veszélyben van Király Gábor klubja

Adósságai nagyobbik részét már le tudta alkudni az 1860 München, de még így is fenyegeti a csődveszély a Bundesliga 2-ben szereplő klubot.

Király Gábor és csapattársai kedden edzettek utoljára a nyári szabadság előtt, és elvileg június 6-án kellene újra találkozniuk. Feltéve, hogy az 1860 München akkor még működő labdarúgóklub lesz...

Király Gábor a Magyarország-Hollandia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtt a Puskás Ferenc Stadionban 2011 tavaszán

Az egyesület ugyanis anyagi gondokkal küzd, amelyek miatt már szezon közben is vészmegoldásokhoz kellett folyamodni - csökkentették például Király fizetését is -, de még egyáltalán nem oldódtak meg a problémák. Haszan Abdullah Iszmaik jordán üzletember ugyan hajlandó lenne pénzt áldozni a csapatra, de csak akkor, ha a tartozásokat sikerül 5 millió euróra leküzdeni.

Jól haladnak, ugyanis az eredetileg 14 milliós adósság 60 százalékát már elengedték a hitelezőik, de vannak még kérdőjelek. Nicolai Schwarzer berlini vállalkozó ugyanis még nem adott választ a klubnak.

Ezen kívül a működésen is módosítanának valamelyest, a marketingügyeket kezelő International Management Grouppal fenálló korlátlan idejű szerződést középtávon lezárnák, és ezért 1,5 millió eurót fizetnének a cégnek. Ők szintén nem reagáltak még az ajánlatra.

A Német Futballiga (DFL) közben már vizsgálta az üggyel kapcsolatos szerződéseket, és mindent rendben talált.

A gondok tehát még nem oldódtak meg, de jó esély van rá, hogy megoldódjanak. Idő viszont nem sok, hiszen Dieter Schäfer elnök elmondása szerint, ha a jövő hét közepéig nem rendeződik a helyzet, kénytelenek lesznek csődeljárást kezdeményezni maguk ellen.