NBA

Jött az Oklahoma padjáról a zúzógép, és legyőzte a Dallast

Idegenben tudott nyerni az Oklahoma City Thunder a Dallas Mavericks ellen az NBA nyugati főcsoportdöntőjének második mérkőzésén. A legjobb dobó ezúttal az előző meccsen 48 pontig jutó dallasi Dirk Nowitzki lett, de a másik oldalon ezúttal több volt a kiemelkedő teljesítmény, különösen a kispadról beszálló játékosok között.

A Dallas nyitotta jobban a mérkőzést, később azonban végig szoros volt az állás. Mindkét oldalon látványos akciókat vezettek a csapatok. Hol Kevin Durant zsákolt két emberrel a nyakában, hol Jason Kidd tömte fantasztikus asszisztokkal Tyson Chandlert.

James Harden, az Oklahoma City Thunder játékosa a Dallas Mavericks elleni NBA-mérkőzésen 2011 májusában

A döntést a hajrára hagyták a felek, és az Oklahoma Citynek sikerült jobban a záró játékrész. Az összesen 23 pontig jutó James Harden vezetésével 65 százalékos mezőnybeli dobómutatót produkáltak ebben a szakaszban, és hiába volt Nowitzki 29 pontja a hazai csapatban, ezúttal senki nem zárkózott mellé. Különösen az általában parádézó cserék betliztek csütörtök este. A Thunder kispadja 50, a Mavericksé csak 29 pontot hozott össze. Ezen a Dallas bedobója, JJ Barea is meglepődött.

"Nem is emlékszem, hogy mikor vesztettük el legutóbb a padok harcát. Persze egyszer ennek is be kellett következni, és épp ma történt meg. El kell ismernem a teljesítményüket, agresszívebben játszottak, és több bravúrkosarat dobtak."

Az Oklahoma City legjobb dobója Kevin Durant lett 24 ponttal, de ahogy már említettük, az igazi extrát ezúttal Harden tette hozzá a csapat teljesítményéhez. Edzője, Scott Brooks nem is győzte dicsérni:

"Nagyon nagy a bizalmunk Jamesben. Személy szerint nekem is, a csapatnak is, az edzőknek is. Nagyszerű akciókat mutatott be, és ő nem az a típus, aki állva várja kint a labdát, és eldobja, ha megkapta. Igazi zúzógép. Remekül generálja az akciókat, és azt hiszem, ezt most meg is mutatta."

A két csapat párharcának állása 1-1, és szombaton Oklahoma Cityben folytatják.

NBA rájátszás