Női kézilabda

A Ferencváros játékosa a német másodosztályba igazol

Balogh Barbara, a friss KEK-győztes Ferencváros női kézilabdacsapatának játékosa a TuS Metzingenhez igazolt - jelentette be a német klub honlapja.

A 25 éves beállós nem sok lehetőséget kapott támadásban a Fradiban, a válogatott Szamoránsky Piroska mögé szorult, ezért inkább elhagyja a zöld-fehér klubot.

Balogh Barbara védekezik Isabel Ortunóval szemben a Ferencváros-Alicante női kézilabda KEK-mérkőzésen 2010 májusában

A Metzingen a német Bundesliga 2 déli csoportjának negyedik helyén végzett az alapszakaszban, a rájátszás első körében pedig kettős vereséget szenvedett a későbbi győztes és az első osztályba feljutó Cellétől.

A klubnak erős magyar kapcsolatai vannak, hiszen ügyvezetője Rott Ferenc, a Honvéd, a Haladás és a BVSC labdarúgócsapatainak korábbi kapusa, játékosedzője pedig a felesége, Rott Edina, aki itthon a Vasasban és a Budapesti Spartacusban, Németországban pedig a Sindelfingenben és a Bensheim/Auerbachban szerepelt. A csapatban rajta kívül három magyar játékos is szerepel: Ilyés Annamária (Ilyés Ferenc testvére), Szrnka Anikó és Smidéliusz Júlia.

"Barbara érkezésével egy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező beállósunk lesz, akinek a segítségével a védekezésünk is fejlődhet" - mondta újdonsült játékosáról Rott Edina.