Bundesliga

Nem lett bajnok, mégis a Bayern kapja a legtöbb TV-s pénzt

  • VNA

A bajnokság végeztével nyilvánosságra kerültek azok a pénzek, amelyek a Bundesliga kluboknak járnak az idei bajnokság TV-s jogdíjaiból.

Bár a bajnoki címvédés nem jött össze idén a Bayern Münchennek, egy valamiben mégis a német rekordbajnok lett az első Németországban. A Kicker magazin információi szerint ugyanis a 2010/11-es szezon televíziós közvetítésekből számolt bevételi rangsorában a bajor klub áll az élen, amely 29,75 millió euróval gazdagodik. Tőle jócskán lemaradva a bajnok Borussia Dortmund (26,7 millió), valamint a BL-részvételt kiharcoló Bayer Leverkursen (26,4 millió) következik a sorban.

A Bundesliga népszerűségét jelzi, hogy még a kieső St. Pauli csapatánál is 13 millió eurós bevétellel számolhatnak a televíziós közvetítések után. A rangsort az idei bajnokság egyes fordulói után elfoglalt pozíciók, illetőleg az elmúlt három szezon szereplésének számai alapján állították össze, így fordulhatott elő, hogy a tabellát tavasszal végig vezető dortmundi klub kevesebb pénzt kap, mint a Bayern.