Bundesliga

Nehezen, de szép góllal nyert a 'Gladbach az osztályozó első meccsén - videó

Nagyrészt mozgalmas mérkőzésen győzte le hazai pályán a Mönchengladbach a Bocumot a Bundesliga osztályozójának első mérkőzésén. Az első osztály 16. helyezettjének óriási helyzetei voltak, főleg a meccs hajrájában, de a győztes gólt csak a hosszabbításban tudta megszerezni De Camargo.

A 'Gladbach már az első percben közel került a gólhoz, Aragno fejese nem sokkal pattant a kapu fölé az őt örző védő feje búbjáról. Aztán a másik oldalon még nagyobb helyzet jött, egy szöglet után Yahia fejelt kapura, a léc alá tartó labdát pedig Reus bólintotta ki a gólvonalról.

Jellemző volt egyébként a találkozón, hogy rendre fejjel veszélyeztettek a csapatok, főleg a második játékrészben. Az elsőben Idrissu és Hanke is lábbal próbálkozott, de mindkettőjük kísérletét ki tudta ütni Luthe kapus. A kettő között az előre húzódó Dante stukkolt fölé egy sarokrúgást.

A szünet után sokáig visszafogták magukat a csapatok, a 68. percig kellett várni az első helyzetre. Ekkor Arango adott be balról, középen viszont a kapu fölé pattant a labda Hankéról. A 74. percben már pontos volt a Mönchengladbach csatára, egy jobb oldali szögletet csúsztatott szépen a hosszú sarok felé, Luthe azonban kitolta a játékszert.

A hajrában Dante ismét előre ment egy szöglethez, és ezúttal a földre fejelte a labdát, de túl keményen és túl meredeken, így az megint fölé pattant. Luthe ezt követően folytatta a parádéját, Arango kapáslövését is hárította, majd miután Hanke egy akcióból jövő beadásból is megpróbálkozott egy az előzőhöz hasonló csúsztatással, megint nagyot mentett.

A hosszabbítás kezdetén a Bochumnak megint volt két lehetősége a gólszerzésre, de Dabrowski távolról mellé lőtt, a koreai Te Sze pedig közelről fölé fejelt. Végül a 93. percben született meg a mérkőzés egyetlen gólja: De Camargo fejesét még védte a vendégkapus, de nem tudtak tisztázni a védők, a brazil csatár pedig derékmagasságból sarokkal a hálóba vágta a labdát. (1-0)

Ezt követően a játékvezető azonnal le is fújta a mérkőzést, így hazai pályán egygólos előnyt szerzett a Bundesliga 1 16. helyén végző Mönchengladbach, a másodosztály bronzérmét megszerző Bochum pedig jövő szerdán próbálkozhat meg a visszavágással.

Bundesliga, osztályozó, első mérkőzés:

Mönchengladbach-Bochum 1-0 (0-0)
gólszerző: De Camargo (93.)

A visszavágót május 25-én, szerdán rendezik.