Futsal

Madarász ököllel arcon ütött - állítja az Aramis elnöke

Címkék:

A klubelnök állítja, a válogatott futsalos megütötte őt, a játékos szerint a klubvezető illuminált állapotban volt.

Madarász János tagadja a vádakat

Kétgólos hazai győzelemmel végződött hétfőn este a Magvassy-sportcsarnokban a Rába ETO–Aramis mérkőzés az élvonalbeli bajnokságban. A találkozó viszont nem ettől lesz sokáig emlékezetes, hanem az utána történő közjáték miatt.
Soós Ferenc, az Aramis elnöke szerint a mérkőzés után a sportcsarnok folyosóján Madarász János, a Rába ETO válogatott játékosa ököllel arcon ütötte őt.

„Több tanúm is van a történtekre, ami egyébként lelkileg jobban megviselt, mint maga az ütés – mondta Soós Ferenc a kisalfold.hu-nak. – A meccs után a VIP-ajtó előtt beszélgettem Hannich Péterrel, a hazaiak sportigazgatójával, amikor odajött hozzánk Madarász Jani, akivel eddig jó barátságban voltam. Megjegyzéseket tett, én pedig mondtam neki, hogy mérkőzés közben miért kell sértegetni az edzőnket, Frank Tamást és a technikai vezetőnket, Mersich Pétert azért, mert ő kimaradt a válogatottból. Hannich sértő megjegyzések után ott hagyott bennünket, én pedig elindultam a folyosón. "Madi" jött utánam, mondta a magáért és amikor a büfé elé értünk, akkor oldalról ököllel az arcomba csapott. Szerencsére egy kicsit tompítani tudtam az ütést, de így is nagyon fájt. Madarász bement a játékvezetői öltözőbe, hogy írják be a jegyzőkönyvbe: én illuminált állapotban felé indultam, dulakodtunk és ezért nekiestem az ő könyökének. A játékvezetők a jegyzőkönyvet akkorra már lezárták, így az énáltalam és Madarász által elmondottak is mellékletként kerültek bele. Az illumináltság már csak azért is kizárt, mert a Budapest–Győr oda-vissza úton vezettem és a kocsimban ült például a három gyerekem is. Az eset után bementem a győri kórház ügyeletére, ahol megvizsgáltak, látleletet vettek a bevérzésről, a duzzanatról. Jártam a rendőrségen is, de a feljelentést még fontolgatom, harminc napom van rá, hogy megtegyem. Madarásszal huszonöt éve ismerjük egymást, a Győrött történtek ezért is fájnak nagyon."

Madarász János a megyei lap megkeresésére cáfolta, hogy megütötte volna a budaörsiek elnökét.

Az emeleti folyosón Hannich Péterrel beszélgetett Soós Ferenc, amikor a mérkőzés után felmentem a VIP-helyiségbe. Üdvözöltem, hiszen ezer éve ismerjük egymást. Szó szót követett, ami után a véleményem szerint láthatóan ittas Soós Ferenc sértegetni kezdett. Vitába bonyolódtunk, kértem, ezt beszéljük meg, s amikor utánaindultam, a vállára tettem a kezem, amit ő le akart sodorni. Nyilván ekkor érhettem az arcához, ütésről azonban szó sem volt" – állította az ETO futsalosa.

Az esettel kapcsolatban az ETO fegyelmi vizsgálatot rendelt el az egyesület az ügyben érintett játékossal szemben.