Barcelona

Elképedtem Ronaldo teljesítményén - Lionel Messi

A Barcelona argentin játékosa úgy gondolta, még megszerezheti a spanyol gólkirályi címet, ám Ronaldo négy nap alatt szerzett hét góljára nem számított.

Messi és Ronaldo egymással harcol - Fotó: AFP

Lionel Messi ismét fantasztikus szezont zár, amelynek végén a bajnoki cím mellé a Bajnokok Ligája serleget is begyűjtheti. A Barcelona argentin aranylabdása meg van győződve arról, hogy a BL-döntőben a Manchester United nem követi a Real Madrid elődöntőben mutatott romboló taktikáját.

„Számomra sosem túlságosan fontos, ki az ellenfél. Ennek ellenére azt mondhatom, hogy a Manchester-Barcelona egy álomdöntő lesz. Az ellenfelünk az egyetlen csapat, amely elérheti a mi színvonalunkat. Ők erősek, és nem a mi játékunk rombolására mennek, ahogyan a Real tette. A saját játékukat próbálják játszani, ezért lehet jó ez a döntő” – jövendölt a 23 éves argentin.

Messi az angol bajnokcsapatból Chicharitót emelte ki, akire feltétlenül oda kell figyelniük.

„Ő az egyik oka, amiért a Manchester ilyen remek szezont produkál. Nagy lehetőségek vannak benne, amiket ki kell használnia. Ő a mi játékunkba is beleillene, ráadásul beszél spanyolul.”

Az argentin zseni nagyra értékeli Sir Alex Ferguson munkáját a Manchester United élén.

„A legnagyobb tiszteletem az övé. Nagy edzőnek és különleges embernek kell lenned, hogy ennyi trófeát nyerj egy klubbal. Számomra Guardiola a legjobb fiatal edző, Ferguson a legjobb idős tréner” – jegyezte meg a ballábas zseni.

Messi a saját teljesítményét is értékelte, és kitért legnagyobb riválisára, a Real Madridban játszó Cristiano Ronaldóra is. A portugál már 39 gólnál jár a spanyol bajnokságban, így minden bizonnyal ő lesz a liga gólkirálya.

„Idősebb és tapasztaltabb lettem az elmúlt években. Sok helyzetet már okosabban oldok meg, mint azelőtt. Nem tudom, hogy ott tartok-e már mint Pelé és Maradona. Mindketten hatalmas játékosok voltak, akik a válogatottal is sokat nyertek. Nekem ez még hiányzik. Nem az motivál, hogy az emberek egyszer azt mondják: Messi volt a legnagyobb játékos. Ha 50 év múlva úgy emlékeznek, hogy ennek a fantasztikus Barcelonának egy fontos tagja voltam, büszke leszek. Mély benyomást tett rám Ronaldo teljesítménye. A négy nap alatt szerzett hét gólján elképedtem, mert azt gondoltam, megszerezhetem a gólkirályi címet. De ezekkel a találatokkal ő lesz az első” – fogalmazott a Barcelona 31 ligagólnál járó támadója.