Forma-1

Ecclestone kétértelmű mondatai a Magyar Nagydíjról

Bernie Ecclestone, a Forma-1 mindenható ura terjedelmes interjút adott a svájci Blick című napilapnak, amelyben érdekes szövegkörnyezetben került elő a Magyar Nagydíj. Ha pesszimisták lennénk, akár úgy is értelmezhetnénk, hogy kivenné Magyarországot a versenyhelyszínek közül.

A Robert Kubica egészségi állapotát és a Forma-1 pénzügyeit firtató kérdések után - melyekről mi is írtunk korábban - a Blick újságírója a Török Nagydíj jövőjéről faggatta Bernie Ecclestone-t:

"A Forma-1 utoljára látogatott Törökországba a legutóbbi versenyhétvégén?

Nemsokára választásokat rendeznek, csak az után tudhatjuk meg, hogy hogyan tovább. Amikor először jártam ott, egy összkerékhajtású autóval vittek körbe a sártengerben. Egy igazán jó pályának kerestünk helyszínt. A nagydíjat első két évében a kormány és az iparkamara is támogatta, mostanra úgy tűnik, túl drága lett. Sajnos kevés a néző, talán azért, mert a pálya túl messze van Isztambultól.

Túl sokat kérnek a versenyért? Megduplázott árról pletykálnak...

Nem kérünk semmi lehetetlent. Melyik a legközelebbi helyszín Törökországhoz? Magyarország. Hajlandó vagyok odaadni a törököknek a Magyarországgal kötött szerződést, és átírni a »Magyarország« szót »Törökországra«."

Nos, ezeket a szavakat akár úgy is értelmezhetnénk, hogy Ecclestone úr el akarja vinni tőlünk a Forma-1-et, de szerintünk inkább csak azt akarta mondani, hogy ugyanazokat a feltételeket kínálja Törökországnak, amelyekről a magyar illetékesekről megállapodott. Még, ha kétértelműre is sikerült a megfogalmazás...