Kajak-kenu

Az U23-as csapattal mennek a németek a Világkupára

  • VNA

A német kajak-kenusok számára a jövő heti duisburgi Világkupa verseny a fontos, így a csehországi Racice-ba csak az U23-as korosztály utazik.

Ezen a hétvégén a csehországi Racice ad otthon a kajak-kenu Világkupa sorozat második versenyének. A német válogatott ezúttal tartalékos összeállításban szerepel majd a futamokon, hiszen a felnőtt keret egyetlen tagja sem lesz ott a mezőnyben. A fő verseny számukra ugyanis az egy héttel később Duisburgban sorra kerülő VK-forduló lesz, ahol már a világbajnoki kvalifikációért küzdenek versenyzőik. A német kajak-kenu válogatottat az U23-as korosztály legjobbjai képviselik majd a racicei versenyen, ahol - a poznani szerényebb részvétellel ellentétben - férfi kajakosaik révén a magyar válogatott is legjobbjaival fog szerepelni.

A magyar csapat gerincét a május eleji férfi kajakválogatón jól szereplő versenyzők adják, de C-2 200 méteren ott lesz a paksiak két rutinos versenyzője, Fehér Imre és Viktor Endre is. A mieinktől a legjobb eredményt K-2 1000 méteren várhatjuk, ahol a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Kammerer Zoltán és Vereckei Ákos szerepel. A magyar egység az első hazai válogatón vereséget szenvedett, így érthetően nagyon sokat várnak ettől a viadaltól. „A válogatón szakadó esőben, hideg szélben 18 ezreddel kaptunk ki. Nem voltunk rosszak, de azért nem esett jól számunkra a vereség – mondja a kajakkenusport.hu-nak Kammerer Zoltán. - Most egyedüli magyar párosként állunk rajthoz Racicében, örültem volna, ha újra megmérkőzünk egymással, hiszen tisztább lenne a kép. Úgy tudom, a Világkupán nagyon erős lesz a mezőny, a tavalyi döntőből hat-hét egység ott lesz a versenyen, vagyis nem lesz könnyű dolgunk. Jó lenne, ha a tavaszi időszaknak megfelelő, jó pályával tudnánk bemutatkozni a nemzetközi mezőnyben.”

Nagy érdeklődés kíséri férfi négyeseink szereplését is, hiszen Storcz Botond szövetségi kapitány a válogatót követően Dombi Rudolf, Gyökös Lajos, Szalai Tamás, Boros Gergely összetételben jelölt ki csapathajót – a válogató idején betegséggel küzdő Kucsera Gábor kimaradt az egységből.

A magyar indulók névsora:
1000 m: K-1: Bozsik Gábor; Dombvári Bence. K-2: Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos. K-4: Dombi Rudolf, Szalai Tamás, Gyökös Lajos, Boros Gergely; Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Petrovics Máté, Kugler Attila.
500 m: K-1: Hufnágel Tibor; Hadvina Gergely. K-2: Gönczy Gábor, Dombvári Bence.
200 m: K-1: Dudás Miklós; Molnár Péter. K-2: Horváth Bence, Szomolányi Máté; Beé István, Sík Márton. C-2: Fehér Imre, Viktor Endre
5000 m: K-1: Gere Bálint