Premier League

A Stoke elnöke szerint az FA rosszul kezeli a bírókritizálásokat

Peter Coates, a Stoke City elnöke szerint az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) az utóbbi időben túlreagált néhány olyan kijelentést, amelyekben a menedzserek a játékvezetők teljesítményét kritizálták. Így azt is, amikor Tony Pulist, a Stoke szakvezetőjét figyelmeztették, amiért örömét fejezte ki a bíróküldés kapcsán az FA-Kupa elődöntője előtt.

Pulis szerdán kapott figyelmeztetést, amiért még áprilisban megemlítette, hogy örül annak, hogy Howard Webbet jelölték ki a Bolton-Stoke mérkőzésre. Ezzel rövid időn belül ő lett a harmadik menedzser, akit meccs előtti nyilatkozata miatt büntettek vagy figyelmeztettek.

Coates szerint lassacskán kicsúsznak az FA kezéből a hasonló ügyek.

"Egyre inkább úgy érzem, hogy elvetik a sulykot a szövetségben. Mind tiszteljük a játékvezetőket és az asszisztenseket, de ésszel közelítsünk már az ilyen helyzetekhez! A menedzsereknek nem szabad firtatniuk a bírók pártatlanságát, ez természetes. De például az, hogy nem mondhatjuk ki, hogy egy játékvezető hibázott, abszurd. Mind hibázunk. A menedzserek, a játékosok, az elnökök, a játékvezetők is. Mi a baj azzal, hogy ezt kimondjuk?"