Nyilatkozat

Tőzsér pályafutása legjobb szezonján van túl

  • MTI

Tőzsér Dániel szerint főként a kemény munkának és Franky Vercauteren vezetőedző személyének köszönhető, hogy csapata, a Racing Genk kedd este a Standard Liege ellen elért 1-1-es döntetlennek köszönhetően története harmadik bajnoki címét ünnepelhette.

Tőzsér Dániel megszerezte a belga bajnoki címet

"Ha az egész évadot vesszük figyelembe, az Anderlecht volt a legnagyobb riválisunk, így különösen jól esett, amikor a keddi mérkőzés után Juhász Roland sms-ben gratulált, és azt írta, hogy megérdemelten lettünk bajnokok" - mondta Tőzsér, aki Köteles Lászlóval és Tóth Balázzsal - utóbbi a szezont a holland Venlónál töltötte kölcsönjátékosként - együtt immár belga bajnoknak nevezheti magát.

A 18-szoros válogatott középpályás nyilatkozatát a futballista menedzsmentje juttatta el az MTI-hez, ebben kiemeli, hogy a keddi összecsapás olyan volt, amelyet előzetesen jósolt a belga sajtó, azaz horrorisztikus.

"A sikerünk egyik záloga Franky Vercauteren edző, aki remek szakember, keménykezű módszere eredményre vezetett, neki is köszönhetően bennünk volt az a plusz, ami az elmúlt időszakban hiányzott a Genkből. Nem állítom, hogy úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy az első hely megszerzése a cél, de az már az idény kezdeti szakaszában kiderült, számolni kell velünk. Fiatal társaság a miénk, az ifjú játékosaink vevők voltak arra a mentalitásra, ami az arany megnyeréséhez szükséges. Huszonhat évesen a legjobb futballkorban vagyok, de már van rutinom, pályára léptem a válogatottban, nemzetközi mérkőzéseken, szóval tőlem is joggal elvárták, hogy húzzam a kevesebb tapasztalattal rendelkező srácokat" - nyilatkozta Tőzsér.

A Ferencváros és az AEK Athén korábbi játékosa kulcsembere volt az együttesnek ebben az idényben, nyolc gólja mellett tizenegy gólpasszt jegyzett:

"Pályafutásom talán legjobb szezonját produkáltam, amit a statisztika is alátámaszt: négy-négy-kettes rendszerben, belső középpályásként az a feladatom, hogy a csapat alá dolgozzak. Ami viszont különösen örömteli, hogy a találataim jelentős része fontos meccseken, kiélezett szituációkban született. Ugyanakkor én mindig csapatban gondolkozom, pláne úgy, hogy az a megtiszteltetés ért, hogy kapitánya lehetek a Genknek."

Tőzsér jövőjével kapcsolatban elmondta: jól érzi magát a Genknél, a klub vezetősége már jelezte felé, hogy szeretnék meghosszabbítani szerződését, ugyanakkor ha olyan lehetőség adódik, amely előrelépést jelentene karrierjében, akkor kész váltani.

Tőzsér 2005-ben mutatkozott be a válogatottban, ám Egervári Sándor irányítása alatt egyelőre nem jutott lehetőséghez: "Én nem cinizmusból nyilatkoztam, hogy biztos azért nem kapok meghívót, mert a posztomon szereplő játékosok jobbak nálam. Nem, a mindenkori kapitány bizonyosan a legjobb játékosokat válogatja össze, s mivel én nem voltam sérült, nem bántottam meg senkit, a kapitány úrral is tisztességesen beszéltem, amikor találkoztunk, csak az lehet az oka a kimaradásomnak, hogy mást jobbnak tart. Teszem a dolgom, és amennyiben felkeltem a szakmai stáb figyelmét és a kapitány úr meghív, örömmel megyek. Ám most már a pihenésre készülök, mert hosszú volt a szezon."

Tőzsér hozzátette: a nyári szabadságot követően komoly feladat vár az együttesre, ugyanis szeretnének felkerülni a Bajnokok Ligája főtáblájára.