Golf

Franciaország rendezheti a 2018-as Ryder Kupát

  • VNA
Címkék:
megosztom

Hét év múlva Franciaországban rendezik meg a golfozók hagyományos Ryder Kupa viadalát.

Eldőlt, hogy Franciaország rendezheti meg a 2018-ban esedékes Ryder Kupa golftornát. Az 1927 óta megrendezésre kerülő tornán Európa legjobb golfozói az Egyesült Államok csapatával mérkőznek meg. Az eseményt kétévente felváltva rendezi a két kontinens, amelyet Európában hagyományosan Nagy-Britanniában vagy Írországban rendeznek meg. Eddig egyszer volt példa arra, hogy a szigetországon kívüli európai helyszín legyen, az 1997-es rendező spanyolok most is pályáztak. Rajtuk kívül még a németek, a portugálok és a hollandok szerettek volna rendezési jogot kapni, ám végül mindenkit megelőzve Franciaország lett a befutó.

„Racionális döntést hoztunk.” – mondta az European Tour sorozat első embere, George O’Grady a szavazást követően. A franciák régóta aktív résztvevői a nemzetközi golféletnek, a francia nyílt bajnokságot – a háborús éveket leszámítva – 1906 óta minden évben megrendezik. „Óriási megtiszteltetést, egyben meghatottságot is érzünk – kommentálta a döntést Chantal Jouanno francia sportminiszter. -  A lehető legmagasabb szintet kell, hogy megüsse a rendezés, mindennek tökéletesnek kell lennie. Ami azonban a legfontosabb, hogy a rendezés óriási hatással lesz az ország golféletére. Ez a verseny a világ legfontosabb golftornája, és ezt mi rendezhetjük meg 2018-ban.”

A francia pályázat egyik erőssége volt, hogy már meglévő (ily módon nem csak papíron bemutatott) pályában, a Versailles mellett található „Golf National” elnevezésű golfkomplexumban gondolkodott.  A világszerte közel 750 millió televízió nézőt vonzó golf eseménynek most először lehet házigazdája Franciaország. A következő európai helyszín már korábban kiválasztásra került, 2014-ben Skóciában találkozik a két kontinens csapata. A tavalyi Ryder Kupát is Európa rendezte, a walesi Newportban rendezett eseményen az öreg kontinens 14,5-13,5 arányban győzött a legjobb amerikai golfozók ellen.

megosztom