Copa America

Costa Rica lesz Japán helyettese

  • VNA

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem indul el az idei Copa Americán a japán labdarúgó-válogatott. Helyettesnek Costa Ricát kérték fel.

Bár Japán a márciusi földrengés és cunami miatt előbb lemondta, majd néhány hét múlva ismét vállalta a részvételt a Copa Americán, az ázsiai ország végül mégis a távolmaradás mellett döntött. A természeti katasztrófa miatt csúszást elszenvedett japán bajnokság lebonyolítását ugyan megoldották volna az ázsiaiak, ugyanakkor az Európában szereplő légiósaikat nem tudták „kilobbizni”, klubjaik ugyanis nem igazán akarták az európai klubszezon előtt nem sokkal elengedni őket a tornára. 

A július elsején kezdődő kontinenstornán az utóbbi években hagyománnyá vált, hogy a dél-amerikai konföderációban (CONMEBOL) szereplő tíz együttes mellett két meghívott válogatott is helyet kap. A szervezők Japán végleges visszalépése után az idei tornán a „szokásos” vendég Mexikó mellett végül Costa Ricát hívták meg. A 4,2 milliós lakossal rendelkező közép-amerikai ország sem újonc amúgy a Copa Americán, hiszen korábban háromszor (1997, 2001, 2004) is játszott már a tornán, igaz a negyeddöntőnél tovább nem sikerült egyszer sem jutnia. Costa Rica most az „A”-csoportba kapott besorolást, ahol a házigazda Argentína, valamint Kolumbia és Bolívia lesz az ellenfele.