Magyar Kupa döntő

Mezey kupagyőzelemmel búcsúzna, Szivics legnagyobb meccsére készül

A múlt szerdán bajnoki címet nyerő Videoton kedden a Magyar Kupa serlegét is megszerezheti, amennyiben a döntőben legyőzi a Kecskemétet.

Óriási csatára van kilátás a Videoton-Kecskemét kupadöntőn - Fotó: vidi.hu

A fehérvári futballisták a történelmi bajnoki cím megszerzése ellenére nem biztos, hogy tökéletes lelki állapotban készülnek a Puskás Ferenc Stadionban rendezendő fináléra, mivel a csapat vezetői vasárnap jelentették be, hogy nem hosszabbítják meg a vezetőedző, Mezey György szezon végén lejáró szerződését, s júniustól a portugál Paulo Sousa irányítja az együttest.

„A feladatom első része abból állt, hogy csináljak bajnokcsapatot, az európai futballporondra kijutó gárdát. Ezt kollégáimmal együtt teljesítettem. Természetesen hozzáteszem: a klub vezetése meg is teremtette az ehhez szükséges feltételeket. A kupa egy kicsit más, bajnokcsapat számára inkább hiúsági kérdés. Véleményem szerint ez a csapat teljesen rászolgált arra, hogy a kupát is megnyerje: egész évben példamutatóan dolgozott, s talán soha ilyen egységes, remek közösség nem volt a kezem alatt. Ezért úgy gondolom, jogos a várakozás, hogy nyerjük meg a kupát is. A napokban történtek azonban nem könnyítik meg számunkra a helyzetet. Kényes téma, mert igenis érdekli a játékosokat, mi történik a szakvezetővel. A magam részéről ezt azonban egyszerűen zárom le: a futballban van ilyen, a profi világban ehhez hozzá kell szokni, mint ahogy ahhoz is, még nagyon sok edzőjük lesz ezeknek a játékosoknak. A ma esti mérkőzéssel kapcsolatban fő kérdés, hogy ki tud-e állni egy magabiztos, egységes társaság? Én hiszem, hogy igen” - foglamazott a leköszönő tréner a vidi.hu-nak.

A Videoton korábban már négyszer is szerepelt MK-fináléban, eddigi egyetlen sikerét pedig 2006-ban aratta. Ezzel szemben a Kecskemét először játszhat döntőt a Magyar Kupában.

“Mennünk kell a megkezdett úton. Erőt ad, hogy a szurkolóink - sőt azt is mondhatom, hogy más csapatok drukkerei is - szeretik azt a stílusú futballt, amilyent játszunk. A látványos labdarúgásra ugyanis mindenki vevő. Nekünk most a legnagyobb feladat az, hogy készüljünk a 100 éves klub történetének legnagyobb meccsére, a Videoton elleni Magyar Kupa-döntőre. Kicsit könnyebb a dolgom, mert tudom, hogy a csapatom az utóbbi idők külső tényezőinek hatására még erősebb lett” - mondta a baon.hu-nak Tomiszlav Szivics vezetőedző.

A Puskás Ferenc Stadionban 16:30 órakor kezdődik a program a SportM Kupa döntőjével - a Szabad Föld Kupa utódja -, amelyet a Bárándi KSE-Euro és az LTC Győrszemere játszik. Ezt követően 19 órakor kezdődik a kupadöntő.

Magyar Kupa döntő

Videoton-KTE-Ereco 19.00 (Sport1)