Premier League

Másodszor is legyőzte a Man. City a Stoke-ot, és dobogós

Három nappal az FA-kupa döntője után a bajnokságban is legyőzte a Manchester City a Stoke Cityt: a kékmezesek a 37. fordulóban hazai pályán arattak sima, 3-0-ás győzelmet a Fazekasok felett. Roberto Mancini csapata a három ponttal az Arsenal elé lépett a tabellán, és egy egy lépésre van attól, hogy bronzérmesként zárja a szezont.

Premier League, 37. forduló:
Manchester City-Stoke City 3-0 (1-0)
Gólszerző: Tévez ( 14., 65.), Lescott (53.)

Negyedóra után megszerezte a vezetést a hazai alakulat: Carlos Tévez Milner passzát követően becsapott két védőt, majd 8 méterről, jobbról, erővel a hosszú felsőbe lőtt (1-0). Több gól az első félidőben már nem született, de City minden tekintetben felülmúlta riválisát, a Stoke iegncsak halovány teljesítménnyel rukkolt elő.

A vendégek a második felvonásra sem javultak fel, Joleon Lescott pedig a játékrész elején megduplázta a City előnyét: Adam Johnson jobb oldali szabadrúgása után a védő fejelt a kapuba (2-0). Harmadszor ismét Tévez köszönt be Thomas Sörensennek: az argentin támadó 30 méterről, szabadrúgásból csavart gyönyörűen a jobb felsőbe (3-0). A győzelmet Edin Dzeko alakíthatta volna kiütéssé, de a bosnyák csatár többször is rontott ziccerben, így "csak" 3-0-ra nyert a Manchester City.

Roberto Mancini alakulata saját kezébe vette a sorsát a Bajnokok Ligája-kvalifikációt illetően, a győzelemmel járó három ponttal feljöttek az (automatikus BL-indulást érő) harmadik helyre, egy körrel a vége előtt egy egység az előnyük az Arsenal előtt.


Premier League 37. forduló