Juventus

A klubot 12 évig szolgáló játékos lehet az új edző

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Antonio Conte lesz a Juventus új vezetőedzője. Andrea Agnelli klubelnök nem erősítette meg a hírt, a vezetőség megvárja a szezon végét, azután ismertetik tereveiket a jövőt illetően. A 2010-2011-es szezonban leszereplő Zebrákról lesújtó véleményt fogalmazott meg Pavel Nedved, a Juventus ikonja, és burkoltan arra is célzott, hogy Conte lenne a megfelelő személy a felemelkedésre.

Antonio Conte lehet a JUventus új vezetőedzője

A 41 éves Conte jelenleg a Sienát irányítja, első évében feljuttatta csapatát az élvonalba (a Siena a második helyen áll két fordulóval a zárás előtt a Serie B-ben, előnye már behozhatatlan a harmadik helyezett Novarával szemben). Az edző jól ismeri a Juventust, játékosként 12 évig, 1992 és 2004 között szolgálta a torinói Öreg Hölgyet. A lap szerint a szakember már meg is állapodott új klubjával, kétéves szerződést kötnek vele.

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést: "Még hátra van egy mérkőzés, majd azután beszélünk a jövőről. A szezon végén tudatni fogjuk döntéseinket."

Az ügyhöz kapcsolódó hír, hogy a Juve ikonja, a 2009-ben visszavonult Pavel Nedved hétfőn Torinóban bemutatta önéletrajzi könyvét. A klub igazgatósági tagjaként a Juventus közelében maradt Nedved riporteri kérdésre igyekezett diplomatikus választ adni, de leszögezte, hogy nagyon jó szakembernek tartja Contét.

"Most Del Neri a főnök. Várjunk vasárnapig, aztán majd meglátjuk. Néhány napon belül úgyis kiderül, hogyan döntenek a vezetők" - nyilatkozta 2003 Aranylabdása, majd szót ejtett korábbi játékostársáról is. "Antonio jó edző. Már játékosként is látszott rajta, hogy egyszer kiváló szakember lesz belőle. Volt a lényében valami, amitől meg volt győződve már akkor arról, hogy szép karriert fog befutni a kispadon is."

Az egykori középpályás ugyanakkor nem kímélte a szezonban gyászos teljesítményt nyújtó Juventust. A Zebrák hetedik helyen állnak egy fordulóval a vége előtt, az Európa Ligát érő hatodik pozícióhoz a bronzérmes Napoli legyőzése mellett a Roma botlása is szükséges számukra.

"Ki a hibás? Először is a játékosok. Az újak még mindig nem tanulták meg, hogy mit jelent a Juventus mezét viselni. A régiek már elveszítették ezt a tudást, és képtelenek átadni a győztes szellemiséget az utódoknak. A Juventus idei játékából hiányzott a karakter, az erő. Kiábrándító szezonon vagyunk túl."

"Most már a jövő eredményeiért kell dolgoznunk, az elmúlt hónapokban a pálya helyett az újságokban tettük le névjegyünket. "

Nedved véleményét az elnök is osztotta a futballistákról: "Nem gondoltam volna, hogy elfelejtik, mit jelent a Juventusban játszani. Ez bosszant a legjobban, nagyon csalódott vagyok."