NBA

A Chicago 21 pontos győzelemmel kezdett a Miami ellen - videó

A 28 pontos Derrick Rose vezetésével a Bikák hazai pályán győzték le fölényesen a Heatet a Keleti főcsoport-döntő első mérkőzésén.

Derrick Rose ismét győzelemre vezette a Bullst - Fotó: AFP

A két csapat között a legszembetűnőbb különbség a második szándékból szerzett kosarak (31-8) és a kispadok teljesítménye között volt (28-15).

A második szándékból kapott pontok és a gyűrű alatti elvesztett párharcaink felőröltek minket. Elvesztettük a koncentrációnkat támadásban, a mérkőzés végén pedig messze kerültünk tőlük” - mondta Erik Spoelstra, a Miami Heat edzője.

A Miamiban hiába játszott LeBron James több mint 41 percet, csak 15 pontra volt képes. A Heat legeredményesebb játékosa így Chris Bosh lett 30 ponttal, mögötte pedig Dwayne Wade volt 18-cal.

Jól játszottak, nyomás alatt tartottak minket. Mi nem mozgattuk eleget a labdát” - tárta fel a vereség okait Wade.

Bár a csapatok a nagyszünetben még 48-48-as döntetlenre álltak, utána beindult a Bulls, és a végére jelentős különbséget sikerült kiharcolnia. Derrick Rose 28 ponttal és 6 gólpasszal vezette a győztes Bikákat.

A második negyedet a csereembereinkkel kezdtük, akik nyomást gyakoroltak az ellenfélre, és energiát hoztak a játékunkba. Ezt követően a második félidőben mindenki jobban védekezett” - elemezte a találkozót Tom Thibodea, a Bulls mestere.

A játéknap másik mérkőzésén az Oklahoma City Thunder az utolsó, hetedik mérkőzésen legyőzte a vendég Memphis Grizzliest, ezzel bejutott a nyugati döntőbe.

nba