Real Madrid

Valdano távozhat Mourinhóval való vitája miatt

Spanyol sajtóhírek szerint Jorge Valdano, a Real Madrid általános igazgatója hamarosan távozhat pozíciójából a vezetőedzővel, José Mourinhóval régóta húzódó konfliktusa miatt.

José Mourinho és Jorge Valdano

Mourinho kerülhet ki végső győztesként a Valdanóval folytatott háborúból: az El Mundo Deportivo című lap arról számolt be, hogy az általános igazgató hamarosan távozik a klubtól.

A Real Madridot játékosként (1984-1987), edzőként (1991-1992 - utánpótlás, 1994-1996 - felnőttcsapat) és sportvezetőként is szolgáló argentin sportdiplomata a lap szerint rendkívül csalódott amiatt, hogy elvesztette korábbi befolyását a csapat életébe. Florentino Pérez, a királyiak elnöke ugyanakkor elégedett az 55 éves argetin sportvezető munkájával, és a jövőben is számítana szakértelmére. Az sem mellékes szempont Péreznek, hogy több mint 5 millió euró bánatpénzt kellene fizetnie Valdanónak, mivel még két évre szóló szerződése van a Reallal.

Az újság már az utódot is tudni véli: a klub korábbi csapatkapitánya és ikonja, Fernando Hierro érkezhet Valdano helyére. Hierro jelenleg a Spanyol Labdarúgó Szövetségnél dolgozik sportigazgatói minőségben.