NB I

Szombathelyen kerülne előnybe az FTC

Prukner László csapatának nagyon jól jött, hogy a pénteki Zalaegerszeg-Debrecen bajnoki mérkőzésen döntetlen született, mivel így csapata előnybe kerülhet az üldözőkkel szemben, ha jól szerepel a Haladás pályáján a Monicomp Liga 29. fordulójának záró mérkőzésén. Egy esetleges győzelemmel pedig karnyújtásnyira kerülnének az Európa Ligához.

A 29. forduló záró mérkőzése:

Szombathely-Ferencváros
17.30 (Sport 2) 
v.: Andó-Szabó Sándor
A kiesés veszélyétől megmenekülő hazaiak (szerdán legyőzték az MTK-t) utolsó hazai mérkőzésükre készülnek a szezonban, méghozzá a 3. helyezett Ferencváros ellen. Aczél Zoltán szerint csapata különösebb teher nélkül futhat ki a gyepre, így akár meg is lephetik a vendégeket.

Nem szeretném ezt a meccset túlmisztifikálni. A csapat most végre felszabadult lehet, hiszen két fordulóval a vége előtt bent maradt. Nagyon sokat dolgoztunk ezért. Mind idegileg, mind fizikálisan a végét járja már mindenki, aki a kerethez, a stábhoz tartozik. Ennek ellenére jó hangulatban készülünk a Ferencváros ellen. Tegnap elmondtam a srácoknak az öltözőben, hogy csak az vállalja a játékot, aki erre a két meccsre maximálisan fel tudja magát szívni és tud koncentrálni, mert olyan játékosokat szeretnék magam mellé állítani, akik a legjobb helyezést akarják elérni a Haladással. A hetedik hely még meglehet, igaz lehetünk akár tizenharmadikak is. A gondjaink sajnos szaporodtak, akkor, amikor végre felszabadultan tudnánk játszani, négy emberem is hiányzik az alapcsapatból” - mondta Aczél a haladasfc.nyugat.hu-nak.

A Haladás nem szerepelt túl jól hazai pályán a Fradi ellen - Fotó: www.ftc.hu
A másik oldal az utóbbi évek tendenciájából táplálkoztak, hiszen a Ferencvárost utoljára 2000-ben tudta legyőzni a szombathelyi klub. Az utolsó előtti fordulóban így mindenképpen jól kell szerepelniük Prukneréknek, mivel a Debrecen pontszámban utolérte a zöld-fehéreket. A csapat egyébként közleményt adott ki a napokban, amivel cáfolták a tréner körül felreppenő pletykákat.

A Fradi jelenleg a harmadik helyen van, de hogy bebiztosítsa az Európa Ligás selejtezőt érő pozíciót, mindenképpen pontot/pontokat kell szerezniük. Közönség-szórakoztató mérkőzésre számítunk.

Várható kezdőcsapatok:

Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Nagy II. G., Tóth P. - Nagy I. G., Simon Á., Iszlai, Halmosi - Simon A., Fodrek.

Ferencávros: Haber - Balog, Csizmadia, Tutoric, Junior - Morales, Józsi, Stanic - Schembri, Pölöskey, Heinz.