Atlétika

Gebrselassie fölényesen nyert Manchesterben

  • MTI

A vasárnapi manchesteri atlétikai gálán a két legnagyobb sztár, az etióp hosszútávfutó Haile Gebrselassie és az amerikai vágtázó Allyson Felix a várakozásnak megfelelően nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő és fölényesen nyerte számát.

A maratonfutás világcsúcstartója eddig háromszor, többek között tavaly és tavalyelőtt is első helyen ért célba a hagyományos 10 km-es utcai viadalon, s ezúttal sem okozott csalódást, 28:10 perces idővel, a második Chris Thompsont 11 mp-cel legyőzve végzett az élen.

Felix hasonlóan magányosan ért célba, ez azonban az ő esetében sokkal szokatlanabb, mivel 200 méteren szakította le riválisait, köztük a 400 olimpiai és világbajnokát, a brit Christine Ohuruogut. Az amerikai sprinter a különleges, kanyar nélküli 200-at 22.12 mp alatt "zavarta le" az esős időben, ami minden idők legjobbja egyenes pályán, ám a szél a megengedettnél erősebb, 2,6 m/mp-es volt.

A hagyományos, egy kanyarral nehezített 200 m háromszoros világbajnoka tavaly kisebb szélben 22.55 mp-et futott az angliai városban, ami minden idők legjobbjának számít.