Manchester United

Ferguson már a jövőbe tekint, várja a kihívókat

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere a szombaton megnyert bajnoki címet követően sem akar megpihenni babérjain, hanem már a jövőbe tekint, készen áll az új kihívásokra és a kihívókra.

Sir Alex Ferguson ünnepli csapata bajnoki címét

"A Manchester United menedzsereként nagy felelősségem van. Ez a jövőben is így lesz, nem változik meg semmi ettől a sikertől. Nem fogok megnyugodni csak azért, mert ma bajnoki címet nyertünk. Remélem, a következő szezonban még jobban teljesítünk" - nyilatkozta a skót mester az MUTV-nek. A gyárvárosiak eddigi 19 aranyérméből 12-őt Ferguson irányításával nyertek.

Tény, a klub elbukott az FA-kupában és a Ligakupában is, de szégyenkezésre nincs okuk, sőt. A United története 19. bajnoki elsőségét ünnepelhette szombaton, a Blackburn elleni 1-1-es döntetlennel, amivel megdöntötték a Liverpool rekordját (a Vörösök eddig 18. elsőségnél tartanak). Emellett ott lesznek a Bajnokok Ligája május 28-i döntőjében, ahol a Barcelonával vívnak meg a serlegért a Wembleyben.

"Remélem, két-három játékossal tudunk erősíteni a nyáron. Néhány fiatal játékosunk visszatér, mint Welbeck (Sundeland), Cleverley (Wigan Athletic) és Diouf (Blackburn), velük is jobbak leszünk. A klub törekvései nem változtak."

Sir Alex ősszel 25. éves jubileumát ünnepli a Vörös Ördögök kispadján, és elmondása szerint készen áll az új feladatokra - jobban, mint valaha.
"A '80-as években minden a Liverpoolról szólt, most mi írjuk a krónikákat." A menedzser most a városi ellenfél Manchester Cityt tekinti legfőbb kihívójuknak, és várja a "vendettát": "Várjuk, hogy a City harcra hívjon minket. El kell fogadnunk a kihívást, ez nagyon fontos, akárhonnan is jön."

A Manchester United egyébként arról is tájékoztatta híveit a klubhonlapon keresztül, hogy május 30-án ünneplik meg szurkolóik körében a bajnoki címet, a csapat nyitott busszal járja körbe majd a várost. A remények szerint a Premier League-elsőség mellett BL-címet is "hoznak" drukkereiknek.