Serie A

A Napoli és az Inter békésen elosztotta az érmeket

A Serie A 37. fordulójának zárómérkőzése rangadóhoz kissé méltatlanul ért véget, hiszen a Napoli és az Inter is megelégedett az akkorra kialakult 1-1-es állással, és finoman szólva nem törték össze magukat a játékosok a gólért. A második hely így biztosan az Interé, a harmadik, és vele a BL-indulás pedig a Napolié lett.

Leonardo és Walter Mazzari pacsizik a Napoli és az Inter Serie A-mérkőzése előtt 2011 májusában

A Napoli néhány beindítással próbálkozott a mérkőzés első perceiben, de ezekből csak egy Lavezzi-lövésig jutottak, az sem volt erős, Julio Cesar simán fogta. Fokozatosan az Inter is bekapcsolódott a meccsbe, de ez eleinte csak egy-két szögletet ért.

Aztán a 15. percben Eto'o lövési lehetőséghez jutott középről, 17 méterről, és el is találta a bal alsó sarkot. De Sanctis kissé későn vetődött, így már nem tudott védeni. (0-1)

A folytatásban eleinte fölénybe tudtak kerülni a vendégek, de 30. perchez közeledve a nápolyiak előtt adódott néhány lehetőség. Lavezzi elsőre ugyan nem jutott lövőhelyzethez, amikor két kényszerítővel próbált átmenni a milánói védelmen másodszor azonban csak a blokk miatt pattant kapu fölé a labda. Az ezt követő szöglet után Campagnaro lőtt, de Julio Cesarnak ez sem okozott gondot.

A mélyen védekező Interrel szemben továbbra is fölényben maradt a hazai csapat, de Maicon kapufájánál azért csak a szerencse mentette meg őket. A hosszabbításban azonban Maggio az alapvonalról visszafejelte a labdát Zuniga elé, aki elől Zanetti elkotorta ugyan a játékszert, de az így megint Maggióhoz került, ő pedig újabb lövőhelyzetet harcolt ki Zunigának, ő pedig ezúttal már nem hibázott. (1-1)

A második játékrész a milánói Milito helyzetével kezdődött, de kaput Hamsik találta el a másik oldalon. Igaz, annak a közepét, így Julio Cesar magához ölelte a labdát. A meccs következő szakaszában a Napoli játszott fölényben, de ez leginkább csak az ellenfél tizenhatosa körüli adogatásban merült ki.

Az Internek látszólag csak az volt a célja, hogy a döntetlen eredményt tartsa, hiszen az az ő ezüstérmük bebiztosításához elég volt. A Napoli pedig túl lassan játszott ahhoz, hogy feltörje a vendégvédelmet, így nem látszott sok reményük a győzelemre. Ugyanakkor olyan rettenetesen nem törték magukat, mivel az egy biztos pont nekik azt jelentette, hogy a harmadik helyet biztosan megszerzik, és ott lesznek ősszel a BL-főtáblán.

Ennek megfelelően az utolsó percekben mindkét csapat békésen ölte a focit - amolyan olaszosan -, és nem is született újabb gól. Nápolynak pedig az ünneplést látva óriási dolog már a bronzérem és a Bajnokok Ligája is, így mindenki boldog volt.

Serie A, 37. forduló:

Napoli-Internazionale 1-1 (1-1)
gólszerző: Zuniga (45+2.), illetve Eto'o (15.)

korábban:
Fiorentina-Bologna 1-1 (1-0)
gólszerző: Cerci (20.), illetve Ramirez (50.)
kiállítva: Kroldrup (54.), illetve Ramirez (80.)

Parma-Juventus 1-0 (0-0)
gólszerző: Giovinco (64.)

Bari-Lecce 0-2 (0-0)
gólszerző: Jeda (52.), Masiello (80. öngól)

Sampdoria-Palermo 1-2 (0-1)
gólszerző: Biabiany (50.), illetve Miccoli (45+2.), Pinilla (87.)

Catania-AS Roma 2-1 (0-1)
gólszerző: Bergessio (78.), Gomez (95.), illetve Loria (13.)

Chievo-Udinese 0-2 (0-1)
gólszerző: Isla (28.), Asamoah (75.)

Cesena-Brescia 1-0 (0-0)
gólszerző: Giaccherini (60.)

szombaton játszották:
AC Milan-Cagliari 4-1 (3-1)
gólszerző: Robinho (22., 35.), Gattuso (24.), Seedorf (77.), illetve Cossu (38.)

Lazio-Genoa 4-2 (1-1)
gólszerző: Biava (7.), Rocchi (52.), Hernanes (55., 66), illetve Palacio (12.), Flores (89.)

Serie A tabella