Premier League

A Chelsea és a Newcastle egyformán jó volt a rögzített helyzetekben

2-2-re végzett egymással a Chelsea és a Newcastle a Premier League 37. fordulójának kora délutáni mérkőzésén. Akcióból nem sok veszélyt jelentettek egymás kapujára a csapatok, de mindkettőnek sikerült egy-egy szögletből illetve szabadrúgásból eredményesnek lenni.

Már a második percben vezetést szerzett a Chelsea: Lampard szöglete után Torres csúsztatta meg a labdát, a kapu előtt érkező Ivanovicról pedig a hálóba került a játékszer. (1-0)

Könnyed győzelem is lehetett volna tehát a Kékeknek a mérkőzésből, de gyorsan egyenlített a Newcastle: Ryan Taylor szabadrúgása Guttierez hátán pattant meg, a kapu bal oldala felé elmozduló Cechnek pedig esélye sem volt akár visszafelé mozdulni sem. (1-1)

A Chelsea ugyan fölényben játszott a folytatásban, de az újabb találat csak nagy sokára született meg. A hazaiak csak szögletekig jutottak, igaz, azokból többször is tudtak gólveszélyt kialakítani, de a Szarkák hősiesen védekeztek.

Aztán a 83. percben Lampard a kapu elé ívelt egy szabadrúgást, Krul rosszul futott ki a kapujából, Alex pedig az üresen maradt hálóba fejelt. (2-1)

Roman Abramovics nagy örömmel fogadta a gólt, de a végén mégis a kezébe kellett temetnie az arcát, mert a hosszabbításban Ryan Taylor szöglete után Ranger visszafejelte a labdát a hosszú oldalról középre, ott pedig Steven Taylor teljesen egyedül bólinthatott a bal felső sarokba. (2-2)

A Chelsea a döntetlennek köszönhetően nem tudta végérvényesen bebiztosítani az ezüstérmet, hiszen az Arsenal hátránya négy pont mögötte, és az Ágyúsok még két mérkőzést játszanak a bajnokságban. Az elsőt néhány óra múlva...

Premier League, 37. forduló:

Chelsea-Newcastle United 2-2 (1-1)
gólszerző: Ivanovic (2.), Alex (83.), illetve Gutierrez (10.), Taylor (92.)

később:
Arsenal-Aston Villa 17:00
Birmingham City-Fulham 17:00
FC Liverpool-Tottenham Hotspur 17:00
Wigan Athletic-West Ham United 17:00

kedd:
Manchester City-Stoke City 20:45

szombaton játszották:
Blackburn Rovers-Manchester United 1-1 (1-0)
gólszerző: Emerton (20.), illetve Rooney (73., 11-esből)

Blackpool-Bolton Wanderers 4-3 (3-2)
gólszerző: Campbell (9., 45.), Puncheon (19.), Adam (63.), illetve Davies (6.), Taylor (24.), Sturridge (53.)

Sunderland-Wolverhampton Wanderers 1-3 (1-1)
gólszerző: Sessegnon (34.), illetve Craddock (23.), Fletcher (54.),  Elokobi (78.)

West Bromwich Albion-Everton 1-0 (1-0)
gólszerző: Mulumbu (10.)
kiállítva: Biljaletgyinov (77., Everton)