Bundesliga

Győzelemmel ünnepelt a Dortmund az utolsó fordulóban

Második a Leverkusen, harmadik a Bayern München

Bár hátrányba került, fordítani tudott a Dortmund a Frankfurt ellen a Bundesliga 34., utolsó fordulójában. Ennek köszönhetően a Frankfurt kiesett. A Wolfsburg is közel állt ehhez, de végül győzni tudott. A Bayern München szintén hátrányból fordítva nyert, de a Leverkusen is diadalmaskodott, így a Gyógyszergyáriak a második, a Bajorok a harmadik helyen végeztek.

A szurkolók a Salátástál imitációival a Dortmund-Frankfurt Bundesliga-mérkőzés előtt 2011 májusában

Dortmund-Frankfurt 3-1 (0-0)
gólszerző: Barrios (68., 90.) Vasoski (öngól, 72.), illetve Rode (46.)
kiállítva: Titsch-Rivero (80., Frankfurt)

A bajnoki fiesztára készülő Dortmund gyorsan vezetést szerezhetett volna, hiszen Blaszczykowsky ugyanis a 8. percben tizenegyest harcolt ki. Barrios azonban nem tudott élni a lehetőséggel, hiszen Fährmann nagy bravúrral védeni tudott.

Az első félidő hajrájában már a Frankfurt szerezhetett volna vezetést, Gekas azonban a felső lécet találta el. A szünet után egy gólpasszal javította a hibáját. Egy bal oldalról jövő ívelést kanalazott vissza középre Weidenfeller mellett, ott pedig Sebastien Rode az üres kapuba bólintott. (0-1)

A vezetésnek köszönhetően a vendégek bennmaradónak érezhették magukat, a 68. percben azonban Piszczek szép szóló után sarokkal középre játszott, Barrios pedig a kapus kezével együtt is a hálóba bombázott. (1-1)

Kicsivel később már a vezetés is a Dortmundnál volt, miután Barrios lövését még védte Fährmann, a Lewandowkski elől menteni igyekvő Vasoski azonban a saját kapujába kotorta a labdát. (2-1)

Schmelzer kiharcolt egy tizenegyest, amit a visszavonuló Dede lőtt, de ezt is kifogta Fährmann, mégis két góllal nyert a Dortmund, miután Barrios egy jobb oldali beadást a hajrában még befejelt. (3-1)

Hamburg-Mönchengladbach 1-1 (0-1)
gólszerző: Ben-Hatira (71.), illetve Arango (41.)

A HSV az egész tavasszal látott gyenge formáját hozta, a Mönchengladbachot viszont hajtotta a bennmaradás reménye. Az első félidő hajrájában pedig meg is tudták szerezni a vendégek a vezetést Arango révén. (0-1)

A 'Gladbach a gólnak köszönhetően biztos bennmaradó volt, hiszen a Wolfsburg nem vezetett, de a Hamburg nagy nehezen egyenlíteni tudott. Ben-Hatira egy kipattanót pofozott be közvetlen közelről. (1-1)

Ezzel a döntetlennel a Mönchengladbach csak az osztályozós helyet tudta megszerezni, de ahhoz képest, hogy néhány hete még tökutolsó volt, ez is nagy eredmény.

Hoffenheim-Wolfsburg 1-3 (0-0)
gólszerző: Firmino (49.), illetve Mandzukic (60., 74.) Grafite (78.)

A Farkasok sem hazudtolták meg egész éves az első félidőben, amiben biztos nagy szerepe volt annak, hogy Diego megsértődött azon, hogy csak cserének nevezték, és nem jött el a meccsre. Gól nem született 45 perc alatt, a második játékrészben pedig a Hoffenheim szerzett vezetést, miután Firmino egyedül mehetett a kapussal szemben, és el is passzolta mellette a labdát. (1-0)

Ráadásul ekkor vezetett a Mönchengladbach és a Frankfurt is, azaz a Wolfsburg kieső helyen állt. A folytatásban azonban a Hamburg és a Dortmund is egyenlített, de Magath csapata is megtette a magáét a bennmaradásért. Mandzukic kihasznált egy ziccert (1-1), d befejelt egy szögletet (1-2), és Grafitéről is bepattant Riele lövése. (1-3)

Bayern München-Stuttgart 2-1 (1-1)
gólszerző: Gomez (37.), Schweinsteiger (71.), illetve Okazaki (24.)

A közvetlen BL-indulásért és az ezüstéremért küzdő Bayern gyorsan elúszni láthatta az álmait, miután Okazaki bepasszolta Harnik jobb oldali beadását. (0-1)

Gomez egyenlített ugyan, majd Schweinsteiger a győztes gólt is megszerezte, de hiába nyertek a Bajorok, mivel ez a Leverkusennek is összejött, így a München maradt a harmadik helyen.

Freiburg-Leverkusen 0-1 (0-1)
gólszerző: Makiadi (öngól, 45.)

Hannover-Nürnberg 3-1 (1-1)
gólszerző: Haggui (30.), Rausch (61.), Ya Konan (78., 11-esből), illetve Wiessmeier (25.)

Kaiserslautern-Werder Bremen 3-2 (3-1)
gólszerző: Nemec (7.), Rodnei (9.), Lakic (30.), illetve Frings (43.), Arnautovic (55.)

Köln-Schalke 2-1 (1-0)
gólszerző: Novakovic (25.), Jajalo (60.), Raul (87.)

Mainz-St. Pauli 2-1 (0-1)
gólszerző: Schürrle (58., 11-es), Allagui (82.), Lehmann (42.)

Bundesliga-tabella