Jégkorong-vb

A főszponzor újabb Guiness rekordot döntött

  • VNA

A Skoda cég közel két évtizede támogatja a jégkorong-világbajnokságot, a szponzori kapcsolat a pénteken aláírt szerződés értelmében 2017-ig marad érvényben.

A szlovákiai jégkorong-vb USA-Svájc mérkőzése.
Pénteken nem csak a 2016-os jégkorong-világbajnokság helyszínéről született döntés Pozsonyban, hanem új szponzori megállapodást is kötött a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF). Az autógyártásban érdekelt Skoda cég ugyanis újabb hatéves megállapodást kötött a szövetséggel, a szerződést maga René Fasel, az IIHF elnöke szignálta. „A Skoda az utóbbi időben állandóan jelen van nemzetközi jégkorong mérkőzéseken, és ilyen módon a márka a jégkorong sportban szinte megkerülhetetlenné vált. A hat éves megállapodás önmagáért beszél, amely jelzi, hogy mindkét fél elégedett volt az eddigi együttműködéssel” - nyilatkozta Fasel az aláírást követően.

René Fasel a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy annak idején 1992-ben neki is volt egy Skoda Feliciája, és az autós hasonlatot más vonatkozásban is felhasználta. „A jégkorong népszerű sport, mi nem Rolls-Royce vagy Bentley vagyunk. Mi a nép játéka vagyunk, amely maximálisan a szurkolókra koncentrál” - mondta a svájci sportvezető.

A Skoda cég a csehországi Mlada Boleslavban található központtal rendelkezik, amely 1993 óta névadó szponzora a világbajnokságnak. Ez a hosszú kapcsolat pedig a Guiness rekordok könyvében is szerepel, a „leghosszabb ideje névadó szponzor egy sportág világbajnokságán” kategóriában, ez a rekord pedig mostantól újabb hat évvel hosszabbodik meg.