Premier League

Nem kérdés, hogy maradok - Buzsáky Ákos

Buzsáky Ákos, a Queens Park Rangers futballistája a DigiSport Reggeli Start című műsorában beszélt terveiről, amiben továbbra is a Championshipet megnyerő és ezáltal az angol első osztályba feljutó londoni klub szerepel.

Buzsáky Ákos - Fotó: www.digisport.hu
Már jó pár éve légióskodom és minden szezonban változtak a céljaink. Azért mentem a QPR-hoz, hogy remélhetőleg feljutó csapat tagja lehessek. Ez sikerült három év után. Nagyon boldog vagyok, és alig várom a következő idényt” - kezdte Buzsáky.

A magyar közvéleményt legjobban foglalkoztató kérdésre - marad a londoniaknál, és ha igen, mennyit fog játszani - egyértelmű választ adott a légiós.

Nem kérdés, hogy maradok. Még egy év van a szerződésemből. Nincs senkinek bérelt helye a csapatban, valószínűleg jönnek új játékosok. De én bízok magamban. Ha sérülésmentesen végig tudok csinálni egy jó felkészülést, akkor érzek magamban annyi erőt, hogy kivívjam a játéklehetőséget. Bízom benne, hogy elkerülnek a sérülések.

A beszélgetés során felmerült, hogy kik hatottak a labdarúgóra. Nem kisebb nevek hangzottak el, mint id. Buzsáky Ákos, Henk ten Cate vagy José Mourinho. A portugál trénert még a Porto csapatánál ismerte meg, és szerinte sokat segített számára, hogy igazi profivá váljon.

Személyesen a Portónál találkoztunk, amikor a B csapatnál futballoztam, ő akkor volt a felnőtt csapat edzője. Fölmentem edzeni az első csapathoz, és ott sikerült neki megmutatnom, hogy mire vagyok képes. Mourinhónak tetszett, és ezért vett oda a felnőttekhez” - mesélt a portugál időszakáról a középpályás.

A QPR nem az a csapat, aki ha feljut az élvonalba, rögtön ki is esne, mivel egy komoly múltú londoni együttes. Premier League-es jövője van hosszú távon, mivel a vezetőknek megvan az anyagi feltételük, a játékosok pedig garantálni fogják a bennmaradást” - fejezte be csapata elvárásaival Buzsáky.