NB I

Böde mesterhármassal biztosította be a paksi ezüstérmet

Magabiztosan, 3-0-re nyert a Paksi FC hazai pályán a Vasas ellen az NB I 29. fordulójának nyitó mérkőzésén, ezzel biztossá vált, hogy Kis Károly alakulata végez a második helyen a szezonban. A találkozó fordulópontja Böde Dániel gólja volt az első félidő hajrájában, ami megtörte az Angyalföldieket. A középpályás triplázott a meccsen, csapata nyáron az Európa Ligáért selejtezhet.

Monicomp Liga, 29. forduló:

Paksi FC - Vasas-Híd 3-0 (1-0)

Paks, 2500 néző, v.: Bognár
Gólszerző: Böde (43., 68., 71.)
Sárga lap: Magasföldi (46.), Sifter (58.), illetve Kovács G. (56.), Nagy P. (77.)

Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Báló - Sifter, Sipeki (Mészáros I., 44.) - Magasföldi, Böde, Csehi (Szabó J., 89.) - Kiss T. (Haraszti, 89.)
Vasas: Németh G. - Kulcsár D., Mileusnic, Gáspár J., Présinger - Rezes (Lázok, a szünetben), Lisztes, Kovács G., Arsic (Beliczky, 62.), Nagy P. - Ferenczi

Lendületesen kezdtek a csapatok, a vendégeknél Rezes, majd a hazaiktól Sipeki kísérletezett lövéssel, nem sok sikerrel. A 8. percben életerős szabadrúgást eresztett el Lisztes Krisztián 20 méterről, kissé balról, de Csernyánszki védeni tudott. A 15 percben Éger mentett nagyot a paksi kapu előtt, ápolni is kellett utána, összecsúszott a lövésre készülő Rezessel. Bár mindkét csapat gólveszélyesen játszott, a nagy helyzeteket általában nagy mentés előzte meg, nagyobb helyzetre a 30. percig kellett várni, Kulcsár lőtte el jobbról, éles szögből a labdát, Csernyánszkinak kellett nyújtóznia a lövéshez.

A 35. percben 25 méterre a kaputól kapott szabadrúgást a Vasas, de Rezes jócskán a kapu fölé tüzelt. Az első félidő hajrájában első igazi gólhelyzetéből megszerezte a vezetést a Paks, annak ellenére, hogy addig passzívabban játszottak: Böde Dániel egy jobb oldali beadást vágott kapásból, hat méterről a bal felsőbe (1-0). Hazai előnnyel vonultak szünetre a felek.

A Paks játékosai be szerették volna biztosítani az ezüstérmet, a 48. percben ismét Böde villogott, éles éles szögből lőtt, Németh védett bravúrral. Egy perccel később Hefler beadása után Magasföldi fejelt, Németh hárított. A Vasas első félidei aktivitása eltűnt, a hazaiaknál viszont érett a második gól, ami a 68. percben született meg: bal oldali beadást fejelt be a kapu előteréből Böde, a védők csak szemmel követték az akciót (2-0). Három perccel később triplázott a paksi közönségkedvenc: a Kulcsár kezezéséért megítélt büntetőt irtózatos erővel vágta a léc alá (3-0).

A Paks nyerte az ezüstérmet az NB I-ben

A nézőtéren zúgott az "Európa, Európa" rigmus, a Vasas pedig teljesen szétesett a meccs végére. Újabb gól már nem született, de ez nem a vendégvédelmen múlt, a paksi játékosok szúrták el a befejezéseket. A Paks 3-0-ra nyert, a Vasas továbbra sem tud nyerni idegenben az atomvárosiak ellen. Teljesen megérdemelten győzött Kis Károly alakulata, ezzel biztossá vált, hogy ezüstérmesként zárják a 2010-2011-es idényt, és nyáron az Európa-Liga selejtezőjében indulhatnak. A Paksi FC története legelőkelőbb helyezését érte el a második helyezéssel.

Az NB I állása

Később:
ZTE FC - DVSC-TEVA 19:00, v.: Szabó Zs.
Szombat:
Budapest Honvéd-Újpest FC 15:00, v.: Vad II
Videoton FC-Győri ETO FC 17:30 ó, v.: Németh Á.
Lombard Pápa-MTK Budapest 19:00, v.: Kassai
Kaposvári Rákóczi-Szolnoki MÁV FC 19:00, v.: Gaál Gy.
Kecskeméti TE-ERECO - BFC Siófok 19:00, v.: Solymosi
Vasárnap:
Szombathelyi Haladás-Ferencváros 17:30, v.: Andó-Szabó