Női kézilabda

Sinka szerint a játékosok nem akarják megbuktatni Mátéfit

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke úgy véli, az együttműködési szándék töretlen a magyar női kézilabda válogatott tagjai és a kapitány között.

Mátéfi iránt töretlen a bizalom - Fotó: MTI

Nagy vihart kavart Mocsai Lajos nyilatkozata, mely szerint a női válogatott néhány tagja megkereste őt, hogy vegye át a kapitányi tisztet Mátéfi Esztertől. Azóta a válogatott tagjai nevében Pálinger Katalin nyílt levelet írt az MKB Veszprém mesterének, melyben azt kéri, nevezze meg az említett játékosokat. Mocsai Lajos ezt nem tette meg, és lezártnak tekintette az ügyet. Kérdés, mi a véleménye erről Sinka Lászlónak, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének.

"Én is szeretném tudni pontosan, mi történik a háttérben - mondta a szövetség első embere a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. - Itt nem levelekről volt szó, hanem magánbeszélgetésekről, amikor a tanítványok és a Lajos tisztelői megemlíthették, hogy jó lenne, ha ő lenne a szövetségi kapitány. Ez még nem jelent konkrét felkérést, megbízatást, csak baráti beszélgetések lehettek. Klasszikusan magyarosra sikerült ez a történet, a helyzetet úgy próbálták meg beállítani, hogy ez egy zavar. Egyáltalán nem kívánják a lányok megbuktatni Mátéfi Esztert, az együttműködési szándék töretlen. Készen áll a csapat arra, hogy sikerrel vegyék a Németország elleni vb-selejtezőt."