NBA

Elfáradt a Lakers - Kobe Bryant

  • MTI

Kobe Bryant szerint elsősorban a fáradtság okozta csapata, a címvédő Los Angeles Lakers második fordulós búcsúját az NBA idei rájátszásában.

A Lakers vasárnap nagyon szép éveket zárt le nagyon csúnyán, amikor 122-86-os kiütéses vereséget szenvedett a Dallas Maverickstől, s 4-0-ás összesítéssel esett ki a playoffból.

Bryant szerint a fáradtság miatt estek ki - Fotó: AFP
"Nagyon hosszú sorozat volt, szép, de hosszú" - utalt Bryant arra, hogy a legutóbbi négy szezonban 77 playoff-mérkőzést játszottak: 2008-ban a nagydöntőben kaptak ki a Bostontól 4-2-re, 2009-ben az Orlando, tavaly pedig a Boston legyőzésével viszont bajnoki címet nyertek, idén pedig a New Orleanst még sikerült kiütniük az első körben.

Az együttes legjobbjai ráadásul az egyébként is megterhelő NBA-szezonok között sem mindig pihentek eleget az elmúlt időszakban: Bryant 2007 őszétől 2009 júniusáig, a Pau Gasol pedig 2010 júniusáig nem "állt le", 2008-ban az olimpia miatt, egy évvel később a spanyol az Európa-bajnokság miatt. A tavalyi nyarat Lamar Odom töltötte munkával, hogy aztán szeptemberben a nemzeti csapattal világbajnoki címet szerezzen az Egyesült Államoknak.

"A srácok egyszerűen fáradtak voltak, ezért az egyébként könnyebb dolgok is nagyon megterhelővé váltak" - mondta a 32 éves, ötszörös bajnok sztár.

Bryant elmondása szerint már a következő szezonra fókuszál, s bízik benne, hogy a csapat az új idényben ismét ütőképes lesz, még a visszavonulását bejelentő edzőlegenda, a 11-szeres bajnok Phil Jackson nélkül is.

"Ezen a nyáron akinek pihenőre van szüksége, pihenhet, aki edzeni akar, edzhet, akinek gyógyulnia kell, meggyógyulhat. Aztán felfrissülten, motiváltan kezdhetjük a 2011/2012-es idényt" - nyilatkozta Bryant.