Magyar válogatott

Egervárinak tetszett Szabics játéka, kerettag lehet

A magyar válogatott szövetségi kapitánya Priskin Tamás mellett Rudolf Gergelyre sem biztos, hogy számíthat, így megnyílhat az út a grazi támadó előtt.

Egervári számít Szabics Imrére - Fotó: MTIEgervári Sándor az mlsz.hu-n vezetett blogjában számolt be arról, hogy személyesen nézte meg Szabics Imrét, a Sturm Graz támadóját.

"Ahogyan azt beharangoztuk, szerdán két segítőmmel, Kenyeres Imrével és Csábi Józseffel Grazba autóztunk, hogy megnézzük az osztrák bajnokság első két helyezettjének, a Sturm Graznak és az Austria Wiennek a mérkőzését. Természetesen a házigazdák magyar csatárára, Szabics Imrére voltam kíváncsi. Két kollégám korábban már megnézte, kedvező benyomást tett rájuk, a híradások is arról szóltak, hogy Imre jó formában futballozik, és úgy gondoltam, személyesen is meggyőződöm erről. Fontos út volt, hiszen Szalai Ádám után a másik csatárunk, Priskin Tamás is megsérült, biztosan nem számíthatok rá Luxembourg és San Marino ellen június elején. Sőt, egy harmadik támadó is könnyen kidőlhet a sorból: Rudolf Gergely a bokáját fájlalja, orvosi konzíliumra utazik haza, és azon dől el, hogy tagja lehet-e a két mérkőzésre készülő keretnek, és ha igen, mennyire lesz képes játszani. Örömmel láttam viszont, hogy Szabics Imre meghatározó futballistája a Sturm Graznak, jól futballozott az élvezetes és színvonalas rangadón, tehát jó vélemény alakult ki bennem róla."

Egervári Sándor emellett gratulált a Videoton bajnoki címéhez is, ami a kapitány szerint egy nagyszerű együttműködés gyümölcse.

"A grazi út miatt nem lehettem jelen a Videoton-Kaposvár mérkőzésen, így ezúton gratulálok a fehérváriaknak a bajnoki címükhöz. Az elismerést az összes vezetőnek, stábtagnak és játékosnak címzem, az aranyérem a nagyszerű együttműködésük gyümölcse. Külön ki kell emelnem azt, hogy a Vidi bátran adott lehetőséget magyar fiataloknak, az egy-két éve még a korábbi korosztályos csapatokban játszó labdarúgók közül négyen is főszerepet játszottak a Videoton sikerében, Elek Ákos, Lázár Pál, Gosztonyi András és Lencse László ennek köszönhetően fejlődött rengeteget az utóbbi esztendőben. Elek Ákos és Lázár Pál tavaly nyár óta biztos tagja a felnőtt válogatott keretének is, és a fiatalok iránt tanúsított bizalom a magyar labdarúgás jövőjét is kiválóan szolgálja.