NB I

Aczél erősen gondolkodik a szombathelyi folytatáson

A Haladás vezetőedzőjének éreznie kell, hogy nyugodt körülmények között, rendezett háttérrel dolgozhat és el kell dönteni, hogy mekkora célokért harcolhat jövőre.

HaliAczél Zoltán elmondta, nem érzi biztosnak a jövőjét Szombathelyen, ezért azon gondolkodik, hogy távozik a csapattól idény végén.

„Bevallom, erősen gondolkodom a folytatáson, bár most egyelőre örülök és élvezem a szerdai sikert, büszke vagyok arra, hogy bentmaradt a csapat, nagy teher került le a vállunkról. Egy éves szerződés köt a Haladáshoz, megszerettem ezt a csapatot és bár dolgoztam néhány együttesnél, a Hali-játékosok a szívemhez nőttek, talán mondhatom, eddigi futballistáim közül őket szeretem a legjobban. Októberben érkeztem Szombathelyre, nagyképűség nélkül mondhatom, hogy a szakmai stábbal, a játékosokkal együtt eredményes munkát végeztünk. Mint köztudott, télen hívott a Debrecen, ahová úgyis elmehettem volna, hogy élő szerződésem volt Szombathelyen. Mint ahogy egy klub is felbonthatja egy edző kontraktusát, egy tréner is megteheti ugyanezt. Azonban én itt maradtam, majd később módosítottuk a szerződésemet - a jövő szezon végéig szóló - egyébként korrekt - megállapodást írtunk alá. Hallottam a pletykákat, hogy maradásom fejében rákértem a fizetésemre - nos ez nem igaz, ugyanakkora összeget kapok, mint amennyiben tavaly októberben megállapodtunk a vezetőkkel” – jelentette ki Aczél Zoltán a vasnepe.hu-nak

Az egykori siófoki tréner elmondta, Szombathelyen sem fenékig tejfel az élet.

„Egyetlen csapat sem keresett meg, ugyanakkor ha Szombathelyen nem úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretném - függetlenül attól, hogy lesz-e ajánlatom máshonnan - szedem a sátorfámat, maximum egy ideig elücsörgök a kertemben, többet leszek a családommal. Egyébként pedig talán letettem annyit az asztalra Szombathelyen, hogy ne kelljen félnem attól, hogy sokáig állás nélkül maradok. De mondom, ez is csak egy lehetőség. Mindenesetre sokáig nem lehet húzni a dolgokat, hiszen másfél hét van még a bajnokságból, két tévés meccsünk van, jó lenne minél előbbre végezni a bajnokságban, nem szabad kiengedni. Majd két hétig levezető edzéseket tartunk és röpke pihenőt követően június közepén már el kell kezdeni a felkészülést. Hogy velem vagy nélkülem? Mint ahogy a beszélgetés elején is említettem: erősen gondolkodok a szombathelyi folytatáson” - mondta sejtelmesen a válogatott korábbi pályaedzője.