Férfi vízilabda

Tét nélkül is nyert az Eger Szegeden

  • MTI

A férfi vízilabda-bajnokság felsőházi rájátszásának szerdai, utolsó játéknapján a már biztos első Eger a harmadik helyezett Szeged otthonában is győzött, így veretlenül  végzett az élen.

A gyakorlatilag tét nélküli mérkőzés Kiss Csaba akciógóljával indult, de a vendégek egyenlítettek, s utána is tartották a lépést a hazaiakkal, így 3-3-ig fej fej mellett haladtak a felek. A második negyedben aztán ellépett az Eger, s a pekingi olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert vezérelte hevesi alakulat háromszor is bevette a szegedi kaput (3-6).
A harmadik játékrészben is szinte csak az Eger volt a pályán, amely 8-3-ra elhúzott. Utána még 9-6-ra feljött a csongrádi együttes, de Hegedüs Gábornak a negyedik negyed elején lőtt szabaddobásgólja, s így a 10-6-os egri vezetés eldöntötte a meccset.
A Szegednek még két szépítő találatra futotta erejéből, közelebb azonban már nem tudott zárkózni, így 10-8-ra győzött a vendégegyüttes.

Rájátszás az 1-4. helyért, 6. forduló:

Szeged-Beton VE – ZF-Eger 8-10 (3-3, 0-3, 3-3, 2-1)

Góldobók: Török, Kayes 2-2, Komlósi, Somogyi, Juhász, Kiss Cs. 1-1, illetve Hosnyánszky 3, Hegedüs, Graham 2-2, Kis G., Bundschuh, Binder 1-1