Tenisz

Li Na szakított a férjével, de csak edzőként

  • VNA

Edző-férjével szakított a kínai Li Na azért, hogy elmozduljon a mélypontról. Az új edző beválik, a férj pedig marad a kaptafánál.

Az élet számtalanszor mutatott már példát arra, hogy a munka és a magánélet nehezen egyeztethető össze. Valami hasonló történhetett most az elsőszámú kínai teniszezővel, Li Na-val, aki kedden bejelentette, hogy megválik edzőjétől, aki történetesen a férje is egyben. „Nem érdekel, hogy mit mondanak az emberek. Az önbizalmam a mélyponton volt és úgy éreztem, változásra van szükségem.” - nyilatkozta a római torna helyszínén az idei Ausztrál Open döntőse, aki azok után döntött a váltás mellett, hogy sorozatban négy tornán is az első fordulóban szenvedett vereséget. Li Na új trénere a dán Federation Kupa csapat edzője, Michael Mortensen lett, aki köztudottan nagy hangsúlyt fektet a mentális felkészülésre.

„Az én koromban már nem lehet állandóan fel-le rohangálni, az ember fejében rendet kell néha teremteni.” - utalt „lassulási” szándékára a világranglista hatodik helyén álló 29 esztendős Li Na, aki azonban továbbra is hű felesége akar lenni eddigi edzőjének, Jiang Shan-nak. A kínai játékos a januári melbourne-i torna döntője után emlékezetes módon üzent az edző-férjének, akiről azt nyilatkozta, hogy akkor is örökké szeretni fogja, ha „kövér és nem túl szép”. Úgy tűnik a szakmai kapcsolat megfáradt, de a szerelem mégis örök. Amúgy Mortensennel is jól indult a közös munka, hiszen a múlt héten Madridban Li Na többször is hátrányból fordított meg mérkőzéseket és már elődöntőt játszott, ahol csak a későbbi győztes Kvitovától szenvedett vereséget