Harlem Globetrotters

Jordan, Shaq, Kobe és LeBron a Sportarénában

  • VNA

Május 25-én ismét Budapestre érkezik a Harlem Globetrotters együttese, soraiban a remek kosarasokat imitálni képes Grant Dizzyvel.

Az NBA-ben még javában zajlik a rájátszás, úgyhogy nem az észak-amerikai profi kosárlabdaliga helyezte át székhelyét Budapestre, hanem a Harlem Globetrotters kosaras, Grant Dizzy varázsolja a budapesti parkettre a sportág legnagyobb alakjait. Az NBA partnercsapatának 188 centis játékosa ugyanis tökéletesen utánozza az igazi sportlegendák dobótechnikáját és jellegzetes mozdulatait, mindezt fergeteges humorral előadva. Néhány pillanatig tényleg azt hiheti az ember, hogy a Michael Jordant, Kobe Bryantet vagy épp LeBron Jameset látja a pályán.

A show persze nem csak imitálásból áll, az elmúlt évek forradalmi újítása, a 4 pontos dobás is biztosan látható lesz a Papp László Sportarénában, s hogy milyen dobószázalékkal szórják a pontokat, az május 25-én kiderül.

A 25 fős csapatot most is négy fős edzői stáb kíséri el fővárosunkba, köztük Charles „Tex” Harrisonnal, aki az elmúlt 57 évben, amelyet a Globetrotters-szel töltött, több mint 100 országban járt, teázott Erzsébet királynéval, kaviározott Hruscsovval, sőt pápai audiencián is járt Rómában.

A Harlem Globetrotters európai turnéjának brit állomásán az összes jegy elkelt, ami nem kis szó, hisz a Wembley stadionban lépett fel az idén 85. születésnapját ünneplő együttes. A Papp László Sportarénában május 25-én 19:00-kor veszi kezdetét a kosárshow!