Championship

Jewell és Rodgers sem tudja még, hogy kell-e neki Priskin

A csatár jelenleg térdsérüléssel küzd

Sem az Ipswich menedzsere, Paul Jewell, sem a Swansea szakvezetője, Brendan Rodgers nem döntötte még el, hogy igényt tart-e Priskin Tamás játékára a következő szezonban. Jewell elmondása szerint az új igazolásokon gondolkodik, Rodgers pedig a Premier League-be való feljutástól teszi függővé, hogy megvásárolja-e a csatárt a Swansea számára, ahol az utóbbi hetekben kölcsönben játszott.

A döntés elsődlegesen nyilvánvalóan Paul Jewell kezében van, hiszen Priskin Tamás az Ipswich Town játékosa, csak kölcsönben szerepelt a Swansea-nél a Championship utolsó fordulóiban. A Traktorosok menedzsere a szezon közben általában hol Jason Scotlandet, hol a magyar válogatott csatárát játszatta, ezért az angol sajtó valószínűnek tartja, hogy legalább az egyiküknek mennie kell a nyáron. Erre utal az is, hogy a szakvezető új játékosokat keres, noha az ő véleménye szerint ez még nem jelenti azt, hogy bárkit is kitenne a csapatból.

Priskin Tamás gólöröme az Ipswich Townban az Arsenal elleni Ligakupa-mérkőzésen 2011-ben

"Most nem azzal foglalkozom, hogy kiket küldjek el, hanem azzal, hogy kiket szerezzek meg a csapatnak. Gólerős játékosokra is szükségünk van, és olyanokra is, akik a védekezésünket erősíthetnék. Senkiről nem mondtam le, de ha jön valakiért egy jó ajánlat, azt természetesen meghallgatom" - nyilatkozta Jewell.

Egy ilyen ajánlatot esetleg Brendan Rodgers tehetne Priskin Tamásért, de a Swansea mestere sem döntötte még el, hogy kell-e neki a jelenleg térdsérüléssel bajlódó támadó. A hírek szerint attól teszi függővé a döntését, hogy a Hattyúknak sikerül-e kiharcolniuk a Premier League-be való feljutást a csütörtökön kezdődő rájátszásban. A walesi csapat idegenben kezdi a Nottingham Forest elleni párharcot, a visszavágót pedig hétfőn hazai pályán játssza. A továbbjutó a Reading-Cardiff párosítás győztesével játssza majd a döntőt a Wembleyben.