NB I

Bajnokavatásra készülnek Fehérváron

Címkék:

A Paks tegnap győzött Siófokon, így a Videoton saját maga rendelkezhet sorsáról, hazai közönség előtt ünnepelhet aranyérmet, ehhez a dobogóra igyekvő, pontokért küzdő Kaposvárt kell legyőznie dr. Mezey György csapatának az NB I 28., hétközi fordulójának szerdai játéknapján. A Kecskemét Újpestre, a Szombathely az MTK otthonába, a Honvéd Győrbe látogat.

A Monicomp Liga 28. fordulójának szerdai programja:

Újpest FC-Kecskeméti TE-ERECO 17:30, v.: Jarzebak

Hatodszor csap össze a két csapat az elsőosztályban, az egymás elleni mérleg eddig egyenlő, két-két győzelem mindkét oldalon, egy döntetlen mellett. A lila-fehérek szombaton kikaptak a Paks otthonában, az megelőzően viszont zsinórban négyszer győztek. Mészöly Géza csapatát ugyanakkor sérülések sújtják, Dvorschák Gábor, Vermes Krisztián, Kiss Zoltán, Rubus Tamás, Kovács Dániel és Magos Mátyás sem játszhat. A Kecskemét négy forduló óta veretlen, kétszer győztek, az utóbbi két körben ikszeltek.

"Szombaton, a Paks ellen sajnos megszakadt három mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatunk, de érzésem szerint nem játszottunk alárendelt szerepet, és kiadtuk magunkból a maximumot, ennek köszönhető talán az is, hogy a vereség ellenére megtapsoltak minket a szurkolók. A második félidőben mi kezdeményeztünk, de mindezt úgy tettük, hogy megőriztük stabilitásunkat, nem rohantunk előre fejetlenül a győztes gólért, ugyanakkor a játékunkban végig benne volt a siker. Ez szintén nagyon pozitív. Jó állapotban van a csapat fizikálisan és mentálisan is, a lefújást követően szinte azonnal a Kecskemét elleni szerda bajnokira kezdtünk koncentrálni. Nagyon pechesek vagyunk, hiszen Pakson újabb védőjátékosunk szenvedett sérülést, így a Kecskemét ellen – hogy ne maradjunk védőcsere nélkül – Szalai Vilmos ül le a padra. A Kecskemét ellen rendszerint sokgólos meccseket szoktunk játszani. Ezúttal is támadólag lépünk fel, ez a mi játékunk, de próbálunk, amennyire csak lehet, stabilak maradni. Nem feltétlenül eredményben gondolkodom, de szeretném azt a tudatos, fegyelmezett, időnként látványos játékot viszontlátni, amelyet az utóbbi bajnokikon nyújtottunk" - elemzett Mészöly a lila-fehérek hivatalos oldalának.

Videoton FC-Kaposvári Rákóczi 19:00, v.: Musial

A Paks tegnap győzött Siófokon, így a Videoton saját maga "dönthet" sorsáról, amennyiben nyer, akkor a klubtörténelem első bajnoki aranyérmét ünnepelhetik a játékosok, ráadásul hazai közönség előtt.

"A Kaposvártól a szokásos repertoárt várom, vagyis azt, hogy életre-halálra küzdenek ma este - mondta a klub hivatalos oldalának dr. Mezey György, vezetőedző. - Ami minket illet, a Honvéd ellen nagyon sok hibával játszottunk, így most egy kevés taktikai hibát vétő, magabiztosan játszó Videotonra számítok. Miután tegnap délután a Paks legyőzte a Siófokot, így még inkább adott a feladat: nyernünk kell! Ezúttal is azt kérem a fehérváriaktól, minél többen látogassanak ki a mérkőzésre és segítsék, buzdítsák a csapatot, hogy mindannyian részesei lehessünk végre a várva várt fiesztának!"

Hazai közönség előtt készül a fiesztára a Videoton

A felek egy hete a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján is összecsaptak, 4-0-ra nyert Székesfehérváron a Vidi. Bár közvélemény bajnokavatásra készül, a Rákóczi nem fogja könnyen adni magát, a dobogóért folytatott harchoz elengedhetetlen lenne a pontszerzés a Sóstói Stadionban.

"A Videotonról tudjuk, hogy az ország legjobb csapata, és nagyon nehéz megverni őket otthon. Szeretnénk meglepetést okozni, bár ők az esélyesek. Ha máshogy nem is, dacból is szeretnénk olyan produkciót mutatni, ami pontot, pontokat érhet - mondta Sisa Tibor vezetőedző a klubhonlapnak. - Nagyon sok lépcsőt megjártunk a kiesés elkerülésétől a múlt évi 12. hely elé kerülésig. Kaposvár eddigi legjobb eredménye a hatodik hely volt, ezt szeretnénk túlszárnyalni, ami nagyon nagy dolog lenne. Bízom a játékosokban, és remélem, tudunk pontokat gyűjtögetni még a hátralévő fordulókban"

MTK Budapest-Szombathelyi Haladás 20:00, v.: Vad II.

Sorsdöntő mérkőzés vár az MTK-ra, a szintén a hátsó régióban tanyázó Haladást fogadják, és mindenképpen nyernie kell, ha ősszel is az élvonalban szeretne szerepelni a csapat.

"Őszintén szólva a Zalaegerszeg elleni mérkőzés után nagyon rossz volt (1-0-ra nyert a ZTE - a szerk), és nemcsak az öltözőben, hanem a csapat körül is. Sokat azonban nem szabad keseregnünk, hiszen jön a következő meccs, és szerdán az utolsó szalmaszálba kell kapaszkodnunk. Bíznunk kell abban, hogy jobbra fordul a helyzet, és mindent meg kell tennünk azért, hogy rajtunk ne múljon a bennmaradás ezen a három meccsen! Mi, a vezérjátékosok igyekszünk mindenkibe lelket önteni, de úgy érzem, hogy különösebben nem kell tüzelni senkit, mindenki tudja, hogy az életünkért küzdünk" - mondta Kanta József csapatkapitány az mtkhungaria-hu-nak.

A Haladásnak egy pont kellene ahhoz, hogy biztosan elkerülje a kiesést, de Aczél Zoltán vezetőedző szerint nem döntetlenre fognak játszani.

"Felhívtam játékosaim figyelmét arra, hogy egy pontért sehova nem lehet menni. Az már egy másik dolog, ha most valaki elém tenne egy papírt, hogy aláírnám-e a döntetlent, gondolkodás nélkül, azonnal megtenném, hiszen azért dolgozom itt már több, mint hat hónapja, hogy sikerüljön a bent maradás, ez volt minden vágyam. Viszont biztos vagyok benne, hogy ezért nagyon meg kell harcolnunk szerdán, mivel az MTK-nak ez lesz az utolsó utáni lehetősége. Nekik van nagyobb veszítenivalójuk. Garami Józsi bácsi irányításával remek szakmai munka folyik ellenfelünknél, a háttér is biztosított. Nincs rossz keretük, de egy húsz éves átlagéletkorú csapatnál törvényszerű, hogy néha van olyan, hogy semmi nem jön össze. Ezért tarthatnak most ott, ahol… A bajnokság során volt már a két csapat között 10-12 hely különbség is, ezt mi nagyon kemény munkával ledolgoztuk és most hét ponttal vezetünk előttük. Nekem ez egy kulcsfontosságú meccs lesz, szeretném, ha a város, a csapat, a szurkolók megnyugodnának" - latolgatta az esélyeket Aczél.

Győri ETO FC-Budapest Honvéd 20:00, v.: Bognár

A Honvéd 12 tavaszi mérkőzésén 16 pontot gyűjtött, vendégként négy pontot szereztek. A Győr idei öt hazai bajnokijából kettőt nyert meg, igaz, idegenben csak egyet, Csertői Aurél együttese már öt forduló óta nem nyert. A vezetedző ennek ellenére bizakodik a három pontban.

"Mindenképpen szeretnénk három pontot szerezni, úgy érzem a győzelem benne van a csapatunkban. A Honvéd egy masszív, jól védekező csapat, ennek szellemében készülünk a holnapi mérkőzésre" - nyilatkozott Csertői az eto-hu-nak.

"Nehéz találkozó elé nézünk, hiszen a Győr jó csapat. Számos problémával küzdöttünk az utóbbi napokban, melyeket remélem, a találkozóig sikerül orvosolnunk. Csapatomat nagyjából hasonló összeállításban szeretném kiküldeni a pályára, mint a Videoton ellen. Ami a sérülteket illeti, Hercegfalvi Zoltán, Sergiu Moga és Rufino továbbra sem állhat a rendelkezésemre" - mondta a Honvéd szakvezetője, Supka Attila.

A keddi eredmények és tabella:

Szolnoki MÁV FC - DVSC-TEVA 1-2
BFC Siófok-Paksi FC 1-3
Vasas-Híd - Lombard Pápa 1-1
Ferencváros-ZTE FC 4-4

Az NB I állása