NB I

Az Újpest lengyel segítséggel győzte le a KTE-Erecót

A KTE-Ereco Tököli góljával ugyan megszerezte a vezetést, de az Újpest Sebastian Jarzebak játékvezetőnek is köszönhetően fordítani tudott a hajrában.

Takács Zoltán volt a főszereplő a Megyeri úton

Mindössze egy pont volt az Újpest előnye a Kecskemét előtt a találkozó megkezdése előtt, így egy vendégsikerrel Szivicsék megelőzhették volna fővárosi riválisukat a tabellán. A hazaiaknál védők sorára nem számíthatott Mészöly Géza, Kiss Zoltán, Vermes Krisztián és Kovács Dániel mellett Dvorschák Gábor is kidőlt a sorból, így életében először Litauszki kezdett a védelem tengelyében. A vendégeknél Alempijevics mellett Akovics és Szavics hiányzott, Litsingi csak a kispadon kapott helyet.
Az első komoly lehetőség a hazaiak előtt adódott, Böőr egy kontra végén a védők kíséretében 11 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

A 24. percben megszerezte a vezetést a Kecskemét, Foxi jobb oldali beadására Takács óriási luftot rúgott, Tököli Attila pedig kihasználta a ziccert, a kapu jobb oldalába emelt hét méterről (0-1). Ezt követően is a Kecskemét előtt adódtak lehetőségek, de mégis az Újpest tudott egyenlíteni egy tizenegyesből. A lengyel bíró úgy döntött, kicsit belenyúl a mérkőzésbe, szerinte Mohl buktatta Ahjuperát (hozzá sem ért), a büntetőt pedig Takács váltotta magabiztosan gólra a 35. percben (1-1).  Ezt követően fölénybe kerültek a vendéglátók, Ahjupera kétszer is megszerezhette volna a vezetést, ám Ribánszki védeni tudott.

A fordulást követően Balogh ment el a jobb oldalon, középre adott Mitrovicsnak, akinek csavart lövése a jobb kapufa mellé szállt. Majd Tököli lépett ki ziccerben, de lövésébe belevetődött Balajcza az 58. percben. Ezután Bori beadása után Litsingi lőhetett volna kapásból ziccerben hat méterről, de nem találta el a labdát. Radanovics rövid időn belül két vitatható sárga lapot kapott, így mehetett zuhanyozni. A 82. percben az újpesti Mitrovics távolról óriási kapufát rúgott, majd Lázár Bence is ígéretes helyzetben hibázott. Végül mégis a hazaiaké lett a három pont, Lázárt buktatta Gyagya, a büntetőt pedig a sértett váltotta gólra a hosszabbításban (2-1).

Monicomp Liga 28. forduló

Újpest FC - Kecskeméti TE-ERECO 2-1 (1-1)

Szusza Ferenc Stadion, 2512 néző, v.: Jarzebak (lengyel)

Újpest: Balajcza - Szokol, Litauszki, Takács, Pollák - Tajthy, Mitrovics - Balajti (Lázár, 56.), Balogh B. (Egerszegi, 72.), Böőr (Barczi, 56.) - Ahjupera

Kecskemét: Ribánszki – Gyagya, Radanovic, Balogh B. (Koszó, 43.), Mohl – Cukic (Litsingi, 52.), Ebala – Bori, Foxi, Bertus – Tököli (Dosso, 87.)

Gólszerzők: Takács (35., 11-esből), Lázár (94., 11-esből), illetve Tököli (24.)

Kiállítva: Radanovic (73.)