Hertha BSC

Az Augsburg elleni rangadóval véget ér Dárdai profi pályafutása

  • MTI
megosztom

A berlini Olimpiai Stadionban 80 ezer néző előtt vasárnap búcsúzik a profi labdarúgástól és egyben a Hertha BSC első csapatától Dárdai Pál, akit a Bild című napilap szerdán a Hertha élő legendájának nevezett.

A magyar válogatott volt középpályása - aki az elmúlt több mint 10 évben a berliniek első számú kedvence lett - az MTI-nek megerősítette, hogy az Augsburg elleni mérkőzésen a profik között utoljára ölti magára  Hertha BSC kék-fehér mezét. Markus Babbel edző ígérete szerint Dárdai a kezdő csapatban kap helyet, és - a terv szerint - a második félidő elejéig, összesen mintegy 55-60 percet játszik. A Hertha az Augsburg elleni mérkőzés eredményétől függetlenül már megnyerte a másodosztályú bajnokságot, és a tavalyi kiesés után most ismét visszajutott a Bundesliga első osztályába.

Dárdai Pál és Andrij Voronin öröme a Hertha BSC-Borussia Mönchengladbach mérkőzés után a Bundesligában 2009-ben

A találkozóra ennek ellenére 80 ezer nézőt várnak, ami rekordnak számít a klub történetében. A Bild című lap a Hertha feljutása és Dárdai Pál búcsúztatása kapcsán rendkívüli ünnepre számít.

A német újságnak nyilatkozva Markus Babbel edző úgy értékelte, hogy Dárdainak "óriási érdemei" vannak. Ezért - mint fogalmazott - a 80 ezer néző előtt méltó búcsút érdemel.

A Bild - amely Németország legnagyobb példányszámú napilapja -  fel is sorolt néhányat az említett érdemek közül. A "harcos" Dárdai - mint hangsúlyozta - tizenöt éve a Hertha BSC labdarúgója és 286 mérkőzésével a legtöbb meccset játszotta a nagy hagyományokkal rendelkező klub történetében. Az Augsburg elleni találkozó Dárdai Pál 287. mérkőzése lesz, így még nehezebbé válik, hogy valaki is megdöntse rekordját - utalt rá a Bild.

Dárdai Pált egyébként további kétéves szerződés köti a Herthához, ahol az amatőröknél folytatja ugyan a labdarúgást, a későbbiekben azonban edzőként számítanak rá.

megosztom