NHL

A Detroit kiharcolta a hetedik meccset a San Jose ellen

Sorozatban harmadszor győzött a Detroit Red Wings a San Jose Sharks ellen az NHL rájátszásának második körében, és ezzel 0-3-as összesített állásból tudott egyenlíteni az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. Hiába volt tehát Antti Niemi remek teljesítménye a Cápák kapujában, az eddig nem sokat mutató Valtteri Filppula néhány perces sziporkázása többet ért.

Filppula az előző öt mérkőzésen egyetlen pontot sem tudott szerezni a kanadai táblázaton, kedden este azonban mindjárt kettőt is: egy gólpasszt az egyenlítő gól előtt, és a fordítást - később kiderült, hogy a győzelmet - jelentő találatot kevesebb mint két perccel később. Pedig addig egy másik finnről, Antti Niemiről szólt a meccs.

A San Jose kapusa gyakorlatilag egyedül tartotta a frontot a mérkőzés nagy részében. Az első két harmadban 32 lövést hárított, és úgy tűnt, hogy ezzel akár győzelemhez segíthati a csapatát, hiszen a vezetést az addig az ellenfél kapujáig is csak igen ritkán eljutó Sharks szerezte meg Logan Couture révén a harmadik játékrész elején.

Justin Abdelkader ünnepli a gólját a Detroit Red Wings és a San Jose Sharks NHL-mérkőzésén a rájátszásban 2011 májusában

Ez meg is zavarta a Detroitot, néhány kemény percet kellett kiállniuk, de végül a 38. kapura tartó lövésükkel már Niemi sem tudott mit kezdeni, Filppula és Kronwall meglövették Zetterberggel az egyenlítő gólt. A következő találatot már maga a finn center szerezte, és végül bő egy perccel a találkozó vége előtt Darren Helm üres kapus gólja állította be a végeredményt.

Győzelmével a Red Wings tehát 3-3-ra alakította a párharc állását, és csütörtök éjjel a negyedik olyan csapattá válhat, amely 0-3-ról fordítani tud az NHL történetében. Ehhez legutóbb a Chicago Blackhawks állt közel két hete, de a címvédő végül drámai hosszabbításban elvérzett a Vancouverrel szemben.

Az érzelmi megnyilvánulásoktól sem mentes meccs összefoglalója

NHL rájátszás