La Liga előzetes

Valenciában védheti meg címét a Barca

Egyre kevésbé odázható el a bajnokavatás Spanyolországban: a La Ligában szintén hétközi fordulót rendeznek, és hiába győzi le a Real Madrid a Getafét, a Barcelonának már egy pont is elég a Levante otthonában a címvédéshez.

Egyetlen pont - ennyi kell a Barcelona újabb, sorozatban harmadik, összesítésben  21. bajnoki címéhez. Minden bizonnyal bajnokavatás várható Valenciában, és talán azt sem túlzás kijelenteni, hogy gólzáporos Barca-sikerrel, mivel a Levante hazai mérlege nem a legjobb: 17 meccsből 9 győzelem, öt vereség és három döntetlen. A hazaiaknál Juanlu, Sergio és Asier del Horno sérült, míg Pep Guardiola számolhat a felépült Bojan Krkiccsel és Maxwellel. Puyol és Adriano szereplése viszont kérdéses.

Legutóbb 2-1-re nyert a Barca a Levante ellen

Ne feledkezzünk el a Real Madridról sem, a királyiak esélye a Barca megszorítására egyenlő a nullával, így jobb híján szurkolóiknak kedveskednének a Getafe keddi legyőzésével. Ricardo Carvalho és Ángel di María eltiltása lejárt, a városi rivális ellen visszatérhetnek a kezdőbe. Sami Khedira és Fernando Gago sérült, Casillas és Kaká pihenőt kapott, míg Sergio Ramos eltiltott José Mourinhó csapatában. Az ellenfélnél Jaime Gavilan és Rafa hiányzik. Ősszel 3-2-re nyert idegenben a Real.

A Valencia bebiztosíthatja bronzérmét az Espanyol ellen, és a negyedik Villarreal BL-selejtezőben való indulását sem fenyegeti nagy veszély. Valódi küzdelem az 5. és 6., Európa Ligát-érő pozíciókért folyik, erre a az Athletic Bilbao, Atlético Madrid, Espanyol és Sevilla pályzik, helyzeti előnyben előbbi két együttes van. No meg a kiesés elkerülésért, az Almería már biztosan a Segunda División résztvevője lesz a következő idényben, a "maradék" két másodosztályt érő hely a Hérculest, a Deportivót, és Real Zaragozát veszélyzetteti leginkább, de a a Getafa, Real Sociedad, Osasuna és a Málaga sem mehet még biztosra. A magyar válogatott Vadócz Krisztiánt foglalkoztató Osasuna a hatodik Sevillát fogadja szerdán, a Pintér Ádámot soraiban tudó Real Zaragoza pedig a Real Sociedad otthonában próbálja kiharcolni a három pontot, ami a bennmaradást jelentheti a jelenleg 17. helyen álló együttesnek.

Primera División, 36. forduló:
Kedd:
Deportivo La Coruna-Athletic Bilbao 20:00
Málaga-Sporting Gijón 21:00
Racing Santander-Atlético Madrid 21:00
Real Madrid-Getafe 22:00 Tv: Sport1
Szerda:
Almería-Villarreal 20:00
Levante-FC Barcelona 20:00 Tv: Sport2
Real Sociedad-Real Zaragoza 20:00
Espanyol-Valencia 21:00
Hércules-Real Mallorca 21:00
Osasuna-Sevilla 22:00 Tv: Sport2

A La Liga állása