Kajak-kenu

Storcz kitette Kucserát a K-4-ből

  • MTI

Kijelölte a csehországi Racicében jövő hétvégén sorra kerülő gyorsasági kajak-kenu Világkupára utazó csapatot Storcz Botond szövetségi kapitány. A múlt hétvégi szegedi válogatón 1000 m egyesben és párosban is győztes kajakos Dombi Rudolf végül a négyesben kapott helyet.

"Csakúgy mint a hétvégi férfi kajakválogatón, a csapatösszeállításnál is minden Dombi Rudolfról szólt. Hiába nyerte meg Rudi a két 1000 méteres versenyszámot, ő mégis úgy döntött, hogy a négyesbe szeretne beülni. - mondta a szövetség honlapjának Storcz. - Komoly fejfájást okozott, hogy hogyan alakítsam át az általam összerakott csapathajót, végül úgy döntöttem, hogy a legigazságosabb Kucsera Gábort kitenni a Világkupán rajthoz álló egységből. Gábor betegsége miatt nem vett részt a válogatón, így nem kaptunk visszajelzést a felkészültségéről. A másik négyest pedig egyértelműen a versenyzők hétvégén mutatott formája alapján állítottam össze. A többi számban is a válogatón elért eredményeket vettem figyelembe, bár K-1 5000 méteren Gere Bálint annak köszönheti az indulását, hogy a válogatót megnyerő Noé Bálint idén még az ifik között fog versenyezni"

Miközben a férfi kajakosok Csehországban csatáznak, a kenusoknak és a női kajakosoknak május 20-22-én, Szegeden rendezik a hazai Eb- és vb-válogató első fordulóját. A második felvonás pedig - immár mindhárom szakág számára - június 10-12-én lesz.
A belgrádi Eb-re június 17-19-én, az olimpiai kvalifikációs szegedi MOL vb-re pedig augusztus 17. és 21. között kerül sor.

A csehországi Vk-ra utazó csapat:

K-1 1000
Bozsik Gábor
Dombvári Bence

K-2 1000
Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos

K-4 1000
Dombi Rudolf, Szalai Tamás, Gyökös Lajos, Boros Gergely
Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Petrovics Máté, Kugler Attila

K-1 200
Dudás Miklós
Molnár Péter

K-2 200
Horváth Bence, Szomolányi Máté
Sík Márton, Beé István

K-1 500
Hufnágel Tibor
Hadvina Gergely

K-2 500
Gönczy Gábor, Dombvári

K-1 5000
Gere Bálint

C-2 200
Fehér Imre, Viktor Endre