NB I

Háromgólos előnyt adott le az Üllői úton a ZTE

Bár az első félidő után 4-1-re is vezetett a Zalaegerszeg, a végén a döntetlenért is meg kellett izzadnia a Ferencváros otthonában.

Fordulatos mérkőzést vívott egymással az FTC és a ZTE

A Ferencvárosnál nem állhatott Prukner László rendelkezésére Maróti, Andrezinho, és a találkozó előtt Rósa is belázasodott. A zalaiaknál az egész idényben hiányzó Pavicsevics nem lehetett ott a csapatban.
Az első negyedórában kiegyenlített játék folyt, semmi nem utalt arra, hogy beindul a zalai henger. Pedig ez történt, a 17. percben Turkovs húzta meg a bal szélt, majd Balázshoz passzolt, akinek a lövése Csizmadiáról lepattant, de pont a lendületből érkező Szalai elé, aki 14 méterről kapásból a jobb alsóba bombázott (0-1).
Két percre rá jött a következő zalai csapás: egy hosszú indítást Balázs 18 méterről emelt Csizmadia mellől a kifutó Haber felett a kapuba (0-2).
A 27. percben már három volt a különbség, Balázs harcolta ki a labdát Csizmadiával szemben, középre adása után pedig Turkovs egy lépésről az üres kapuba lőtt (0-3).
A Ferencváros védelme totális átjáróház volt, mintha nem is akartak volna futni ezen az estén.
A 34. percben kicsit visszajött a hazaiak reménye, Abdi adott be bal oldalról, középen Schembri robbant be, és fejelt közelről a kapuba (1-3).
Mindössze négy percig reménykedhettek a ferencvárosi drukkerek, ugyanis egy felívelt labdát két védő közül Turkovs szenzációs mozdulattal Kamberhez játszott, aki a kifutó Haber mellett kapásból 17 méterről a bal felsőbe zúdított (1-4).
A fordulás után visszaállt saját térfelére a ZTE, és kizárólag ellentámadásokra összpontosított. A Ferencváros nyomott, aminek meg is lett az eredménye, Sztanics bal oldali szögletét Pölöskey csúsztatta öt méterről a hosszú sarokba (2-4).

Ezt követően főleg a durvaságé volt a főszerep, egyik csapat sem maradt a másik adósa. A ZTE természetesen őrizte az első félidőben megszerzett előnyt, a Ferencváros pedig próbálta feltörni a zalai védelmet. A csereként beálló Heinz volt az, akinek ez sikerült, Junior passza után 10 méterről talált a kapuba (3-4).

A döntetlenhez is közel került a zöld-fehér együttes, de Stanic lövését Vlaszák öklözte ki. Schembrivel azonban már nem tudott mit kezdeni, Heinz lökte ki egy előreívelés után az egyik ZTE védőt a labda alól, így az a máltaihoz került, aki hét méterről a kapuba lőtt (4-4).

A Ferencváros természetesen a közönség támogatásával tovább folytatta a támadásokat, a legnagyobb lehetőség azonban így is Turkovs előtt adódott, de nem tudta kihasználni a ziccert. Így maradt a 4-4-es döntetlen, ami igazából egyik csapatnak sem jó, de legalább elmondhatják, hogy egy igazán élvezetes összecsapást vívtak egymással.

Monicomp Liga 28. forduló

Ferencváros –ZTE 4-4 (1-4)

Gólszerző: Schembri (34., 83.), Pölöskey (56.), Heinz (75.) ill. Szalai (16.), Balázs (18.), Turkovs (27.), Kamber (38.)

NB I 28. forduló