Giro d'Italia 2011

Az emlékezésé volt a főszerep a negyedik szakaszon - videó

  • VNA

A hétfőn tragikus körülmények között elhunyt Wouter Weylandtra emlékezett a Giro d'Italia mezőnye a keddi negyedik szakaszon.

A Leopard-csapat tagjai kerekeznek a Giro'd Italia negyedik szakaszán a célba.
Szomorúan telt el az olasz kerékpáros körverseny keddi negyedik szakasza, ahol a mezőny a hétfőn tragikus körülmények között elhunyt belga versenyzőre, Wouter Weylandt-ra emlékezett. A kerekesekre váró 214 kilométeres táv ezúttal nem a versenyzésről, hanem az elhunyt iránti tiszteletadásról szólt, így a csapatok a szakasz során tíz kilométerenként váltották egymást az edzés tempóban tekerő mezőny élén.

Az előzetesen megbeszéltek szerint a szakasz végén Weylandt csapata, a Leopard Trek versenyzői egyvonalban haladtak át a célvonalon. A nyolc megmaradt kerekes kiegészült az amerikai Tyler Farrar-ral is, aki a 26 esztendős korában elhunyt belga kerekes legjobb barátja volt, és aki a mezőny sok más tagjához hasonlóan megkönnyezte a befutót. Az összetett verseny sorrendje természetesen a keddi szakasz után nem változott, így a rózsaszínű trikó a szerdai ötödik etapon is David Millaron feszül majd.