Római tenisztorna

Arn Grétát méltatja a WTA honlapja

  • VNA

Az orosz Szvetlana Kuznyecova legyőzése után Arn Gréta ismét a figyelem középpontjába került. A magyar versenyzővel a WTA honlapja is külön foglalkozik.

Arn Gréta, a római salakpályás női tenisztornán a Szvetlana Kuznyecova elleni mérkőzésen.
A hétfői nap legnagyobb meglepetését Arn Gréta okozta a római tenisztornán, akivel a 11. helyen kiemelt Szvetlana Kuznyecova bravúros legyőzése után a női profi tenisz (WTA) hivatalos oldala is részletesen foglalkozik. Ahogy az oldal szerkesztői írják, a 32 éves magyar játékos kora előre haladtával egyre jobb lesz, amelyet most a kétmillió dollár összdíjazású római torna első körében is bizonyított. A magyar játékos idén Aucklandben győzött le először TOP20-as játékost (Maria Sarapova), pályafutása során viszont a mostani verseny az első, ahol a világranglista első 15 helyezettje közül le tudott győzni valakit. A rangsor 13. helyén álló Kuznyecova elleni siker egyben azt is jelenti, hogy Arn megerősíti majd a legjobb 50 közötti tagságát, ahova pályafutása során először alig egy hónapja sikerült bejutnia.

„Egy igazán jó és magas színvonalú találkozó volt, amelyen keményen kellett dolgoznom a sikerért, hiszen majdnem három és fél órát voltam a pályán. Mindig jó érzés legyőzni egy magasan rangsorolt ellenfelet, most pedig különösen az volt, hiszen Kuznyecova remekül játszik salakos borításon, amit jól mutat, hogy a Roland Garroson is győzött két évvel ezelőtt” - nyilatkozta Arn boldogan a WTA honlapjának.

Bár Arn Gréta 2008 óta már magyar színekben versenyez, ennek ellenére - jelenlegi edzője miatt - sok időt tölt Olaszországban, különösen Rómában. „Sokan szurkolnak itt nekem. Itt vannak az edzőim, a szerelmem és a barátaim közül is jó páran. A világ egyik legszebb pályája található itt Rómában. Sok nagyvárosban jártam már, de Róma az Róma, imádom ezt a tornát és ezt a várost is” - örömködött Arn, akinek kedden pihenője volt, így volt ideje megnézni leendő ellenfelét, az olasz Alberta Briantit, aki a kínai Cseng Csie ellen győzött 6-4, 7-5-re az első fordulóban.