Légiósaink

Tőzsérék közel a bajnoki címhez, Vass Ádámék is búcsúztak a Serie A-tól

Fekete hétvégéje volt olasz élvonalbeli légiósainknak, Rudolf Gergely Barija után Vass Ádám Bresciája is kiesett az élvonalból, és nagy bajba került Koman Vladimirt és Laczkó Zsoltot soraiban tudó Sampdoria is.

Tőzsér Dániel közel a bajnoki címhez

ANGLIA

Az első osztályban a Gera Zoltánt foglalkoztató Fulham hétfőn lép pályára a Gulácsi Pétert a soraiban tudó Liverpool ellen. A First Divisionben a feljutást már kiharcoló Queens Park Rangers hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Leedstől, Buzsáky Ákost az 55. percben cserélték le. A Leicester ellen 4-2-re veszítő Ipswichben ezúttal Fülöp Márton állt a kapuban. A Burnleyben 1-1-es döntetlent elérő Cardiff keretében nem volt ott Gyepes Gábor, míg Priskin Tamás sérülése miatt nem léphetett pályára a 4-0-ra nyerő Swansea-ban a kieső Sheffield United ellen.

NÉMETORSZÁG

A bentmaradást kiharcoló Stuttgartban Hajnal Tamás szerezte meg a vezető gólt a Hannover ellen, majd a 74. percben cserélték le. A találkozót végül 2-1-re nyerte meg a VfB. A Lőw Zsoltot és Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz a Schalke ellen idegenben tudott nyerni 3-1-re, a két magyar játékos nem lépett pályára. Egy osztállyal lejjebb Torghelle Sándort nem nevezték a 3-1-re Aachen ellen nyerő Düsseldorfban, a vendégeknél Stieber Zoltán végig a pályán volt. Szintén magyarok találkozhattak volna az 1860 München-Ingolstadt (1-1) meccsen, ám Király Gábor a kispadon ült, Futács Márkót pedig nem nevezték.

OLASZORSZÁG

Nem alakult jól a magyar érdekeltségű csapatok számára a Serie A hétvégi fordulója. Rudolf Gergely eltiltása miatt nem léphetett pályára a Palermóban 2-1-re kikapó Bariban. A Vass Ádámot végig a kispadon tudó Brescia hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Cataniától, ezzel ők is kiestek az élvonalból. A genovai rangadón a Koman Vladimirt nem nevező, Laczkó Zsoltot az 56. percig soraiban tudó Sampdoria is 2-1-es vereséget szenvedett a Genoától, ezzel nehéz rendkívül helyzetbe került a kiesés elleni harcban.
A második ligában a Reggina-Varese (1-1) találkozón Kovácsik Ádám a kispadon ült. Feczesin Róbert hiába szerzett gólt a 90. percben a kiesés ellen küzdő Ascoli színeiben, csapata 3–1-re kikapott a Padovától. Pályára lépett Filkor Attila is a Triestinában, amely 3–2-re megverte otthon a Cittadellát.

SPANYOLORSZÁG

A két magyar érdekeltségű csapat egymással csapott össze a La Ligában. Az Osasuna idegenben fordított, és 3-1-re verte a Pintér Ádámot nélkülöző Zaragozát. A vendégeknél Vadócz Krisztián 35 percet játszott csereként , és gólpasszt adott.

BELGIUM

A bajnoki rájátszásban Köteles László és Tőzsér Dániel csapata, a Genk hazai pályán 1-0-re győzte le a Juhász Rolandot a soraiban tudó Anderlechtet. A kapus a kispadon kapott helyet, a másik két magyar játékos végig a pályán volt, az egykori ferencvárosi középpályás büntetőt hibázott, de még ezen a héten bajnok lehet csapatával. A Mechelen ellen 4-3-as vereséget szenvedő Lierse-ben Kovács Péter a kispadon kapott helyet. A Cercle Bruges otthonában 1-0-ra veszítő Sint-Truidenben Tisza Tibor nem szerepelt a keretben.

AUSZTRIA

A gól nélkül végződő Ried-Sturm Graz mérkőzésen Szabics Imrét a 82. percben cserélték le. Az Austria 5-0-ra ütötte ki a LASK-ot, a hazaiak kapuját Sáfár Szabolcs védte. A Salzburg is nagy arányban, 4-0-ra győzött, Bodnár László a 75. percben állt be. A Mattersburg-Innsbruck találkozón Waltner Róbert nem játszott.

MÁS BAJNOKSÁGOK

Oroszországban a Volga 2-1-re kikapott hazai környezetben az Anzsi Mahacskalától, Gaál Miklós nem volt a keretben. Az 1-1-re végződő Zenit-Lokomotiv Moszkva összecsapáson Huszti Szabolcs öt percet kapott a hazaiaknál.  A svájci bajnokságban Vanczák Vilmos csapata, a Sion 3-1-es vereséget szenvedett a Thuntól, a magyar válogatott védő végig a pályán volt. A görög bajnokság rájátszásában a Volosz 1-0-s vereséget szenvedett az AEK Athéntől idegenben. A vendégcsapatban Szélesi Zoltán végig a pályán volt, Németh Krisztián egy percet kapott.