Magyar válogatott

Tőzsér a nyertese, Stieber a vesztese lehet Egervári túrájának

Korcsmár Zsoltról megnyugtató véleményt kapott, Tőzsér Dánielt jól, Hajnal Tamást nagyszerűen látta játszani a kapitány, Stieber Zoltánról viszont jobb híreket hallott, mint amit a pályán mutatott.

Egervári Sándor tovább folytatja a megfigyelést - Fotó: AFP
Egervári Sándor és segítői több olyan játékost is megnéztek a hétvégén, akik meghatározók saját klubjukban, de egyelőre a válogatottban nem kaptak bizonyítási lehetőséget.

„Kenyeres Imre Oslóban nézte meg Korcsmár Zsolt játékát. A mérkőzés után megnyugtató véleményt kaptam tőle a fiatal játékos pillanatnyi formáját illetően, Korcsmár jó helyen, jó körülmények között készül, klubjában megszerették, elismerik a játékát” – írja a kapitány az mlsz.hu-n vezetett blogjában.

„Pénteken Genkbe autóztunk tovább, itt megnéztük a Racing Genk és az Anderlecht rangadóját, amelyen két magyar játékos is érdekelt volt. A hazaiaknál a csapatkapitányként pályára lépő Tőzsér Dániel, a vendégeknél pedig Juhász Roland is végigjátszotta a meccset, ami nem volt túlzottan látványos és magas színvonalú, de örömmel tapasztaltuk, hogy mindkét megfigyelt játékos meghatározó tagja csapatának. Mindketten jó teljesítményt nyújtottak, annak ellenére is, hogy Tőzsér Dani csapata egygólos vezetésénél elhibázott egy büntetőt” – elemezte a látottakat a szakember.

„Szombaton Stuttgart felé vettük az irányt, itt nagyon érdekes mérkőzést láttunk a Vfb Stuttgart és a Hannover között. Természetesen Hajnal Tamás játékára voltunk elsősorban kíváncsiak, aki nagy örömünkre nemcsak nagyszerűen teljesített a mérkőzésen, hanem a rendkívül fontos első hazai gól szerzőjeként is büszkén tapsolhattuk meg a meccs végén. A lefújás után az egész stadion ünnepelt, a szurkolók a bennmaradást, mi pedig Tomit, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Stuttgart a tavaszi eredmények alapján a Bundesliga legjobb három együttese között szerepelt" - dicsérte a kapitány a magyar légióst.

"Az utóbbi időben nagyon jó hírek érkeztek Stieber Zoltán játékáról, ezért vasárnap nagy várakozással utaztunk el Düsseldorfba, ahol a támadó csapata, az Aachen lépett pályára. A mérkőzés viszonylag hamar eldőlt, a vendégek kapusát már a mérkőzés elején kiállították, a szabálytalanságért megítélt büntetőt pedig értékesítették a házigazdák. A Düsseldorf végig fölényben játszott, az Aachennek nem sok lehetősége volt az előre való játékban, ezért Stieber teljesítménye sem lehetett olyan kimagasló, mint amit az utóbbi hetek hírei megjelenítettek” - vonta le a következtetést Egervári.

„Összegezve a tapasztalatokat nagyon jó volt látni, hogy valamennyi megtekintett futballista meghatározó játékos klubjában, kiváló nagykövetei az országnak. Mindannyian remek körülmények között szerepelhetnek hétről hétre, elég csak arra utalni, hogy mindhárom találkozó telt házas, fantasztikus hangulatú mérkőzés volt. Ha a válogatott szempontjából kell értékelnem a tapasztalatokat, azt mondanám, hogy bár a játékosok kivétel nélkül jó teljesítményt nyújtottak, egyelőre nem mindenki győzött meg arról, hogy ebben a pillanatban kiszoríthatja saját posztjáról a keret jelenlegi tagjait” - jelentette ki a szövetségi kapitány.