Átigazolás

Sahint leigazolta a Real Madrid - hivatalos

A Real Madrid hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Borussia Dortmund 22 éves középpályása, Nuri Sahin aláírt a klubhoz.

A spanyol sajtó már hetek óta arról cikkezett, hogy Sahin lesz a királyiak első nyári igazolása, a hír igaznak bizonyult, a középpályás hétfőn hat évre, 2017. június 30-ig aláírt a Realhoz.

"Nagyon büszke vagyok, hogy megtettem ezt a lépést. Nehéz döntés volt, imádom a Dortmundot, és mindig is így fogok érezni. Gyermekkori álmom volt, hogy a Borussiában játszhassak. Hiányozni fog Dortmund, a Bundesliga, és az otthonom. Fájdalmas és érzelmes lesz a búcsú. Szeretném megköszönni mindenkinek a támogatását, aki segített ezen az úton - nyilatkozta Sahin a hétfői dortmundi sajtótájékoztatón.

"Nem a pénz miatt váltottam, hanem azért, mert a Real Madrid a világ legnagyobb klubja. Egy ilyen csapatnak nem mondhattam nemet." A játékos azt is hozzátette, hogy köszönettel tartozik Jürgen Kloppnak, a fekete-sárgák vezetőedzőjének, de a Madridban, José Mourinho jelenlétében folytatott tárgyalások meggyőzték arról, hogy a Realban több lehetősége van a fejlődésre, és jó barátja, Mesut Özil is a váltást tanácsolta neki. Özil tavaly nyáron igazolt a Werder Bremenből Madridba.

Nuri Sahin Josef Schnecktől, a Borussia szóvivőjétől búcsúzik

"A BVB ajtói mindig is nyitva lesznek előtte. Sajnos ebben az esteben meg volt kötve a kezünk" - utalt a Borussia Dortmund sportigazgatója, Michael Zorc arra, hogy a török származású játékos 2009-es szerződéshosszabbításában meghatározták a kivásárlási árát.

A pontos vételárat még nem hozták nyilvánosságra a felek, 10 és 12 millió euró közti összegről lehet szó.

Nuri Sahin török szülök gyermekeként született 1988. szeptember 5-én Lüdenscheidben, Nyugat-Németországban. Az RSV Meinerzhagenben kezdett el futballozni, 2000-ben került a Dortmund utánpótláscsapatához. 2005. augusztus 6-án minden idők legfiatalabb játékosaként, 16 évesen és 334 naposan debütált a Borussia felnőttcsapatában. Még abban az évben, november 25-én a Freiburg ellen első bajnoki gólját szerezte, szintén a német elsőosztály történetének legfiatalabb futballistájaként. A 2007-2008-as szezonban a holland Feyenoordban játszott kölcsönben.

Sahin jelenleg sérült, április 17-én a Freiburg ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen szenvedett részleges térdszalagszakadást, az orvosok szerint a szezonban már nem léphet pályára.