NBA

Kisöpörték a Lakerst!

A címvédő Los Angeles Lakers megnyert mérkőzés nélkül búcsúzott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság Nyugati főcsoportjának elődöntőjéből, miután a Dallas Mavericks 4-0-ás összesítéssel verte ki a végső sikerre is esélyesnek tartott alakulatot.

Az utolsó, dallasi összecsapás volt a négy közül a legsimább: a texasiak 122-86-ra verték a vendég Lakerst. 1999-ben esett meg utoljára, hogy a Los Angeles söpréssel búcsúzott. Azután vette át Phil Jackson a csapat irányítását, aki vasárnap este ült le utoljára a kispadra, a meccs után bejelentette visszavonulását.

Félidőben már 24 ponttal húzott el a Dallas, játékosai 20 triplát dobtak, a nagyszünetig 11-et, Jason Terry egymaga kilenc hárompontost jegyzett, mindhárom csúcsbeállításnak számít a rájátszásban. Terry (32) után José Barea (22) és Predrag Sztojakovics (21) volt a Mavericks legeredményesebbje, az eddig hős, Dirk Nowitzki "csak" 17 pontot dobott. A Lakers sztárjai közül Kobe Bryant 17, Pau Gasol 10 pontig jutott. A címvédőtől a harmadik szakaszban Lamar Odomot és Andrew Bynumot is kiállították durva szabálytalanság miatt.

A Dallas Mavericks 4-0-ás összesítéssel nyerte a Los Angeles Lakers elleni elődöntőt a Nyugati főcsoportban

A játéknap másik mérkőzésén hazai pályán kiegyenlített az Atlanta Hawks a Chicago Bulls ellen, így 2-2 a párharc állása. Derrick Rose 34 ponot szerzett, de ez is kevés volt a Bikák sikeréhez, az Atlantában a Joe Johnson (24) Josh Smith (23), Al Horford (20) trióval szemben csak az alapszakasz legjobbjának választott Rose vette fel a versenyt a vendégeknél.

Az NBA elődöntős párharcainak állása