NB I

Pontot mentett a Honvéd, elmaradt a bajnokavatás

Hiába szerzett gyorsan kétgólos előnyt a Videoton a Bozsik Stadionban, a hazaiak két szabadrúgásgóllal egyenlítettek, és így a fehérváriak még nem biztosították be a bajnoki címet. A Honvéd a kilencedik helyen áll.

A Videoton támadósora "kihegyezve", a Honvéd védelme pedig eléggé tompán kezdte a mérkőzést. A kilencedik percben már megszerezhette volna a vezetést a listavezető, de Gosztonyi nagy helyzetből, kissé a jobb oldalról fölé lőtt.

Egy perccel később azonban jól döntött a szélső, amikor Andjics bal oldali beadását nem kapura fejelte, hanem le az ötösre, ahol Alves bevetődve bekotorta. (0-1) A 13. percben pedig már szinte eldőlni látszott a találkozó, amikor Nikolics lapos beadására érkezve Gosztonyi megelőzte emberét, és ő is betalált. (0-2)

A Videoton fölénye megmaradt a folytatásban is, de a Honvéd annak ellenére is egyenlíteni tudott, hogy ez nem nagyon volt benne a játékban. Előbb Zelenka talált be szabadrúgásból a kapufától kissé félő Bozsovicsnak is köszönhetően (1-2), majd Ivancsics is eredményes volt, ő is rögzített helyzetből tekert a vendégek kapujába. (2-2)

A Honvéd és a Videoton játékosa küzd a labdáért a két csapat NB I-es mérkőzésén 2011 májusában

A két gól között Bozsovicsnak azért volt egy szép védése, egy szöglet utáni fejest állított meg a gólvonalon. Alves még az első félidőben megszerezhette volna a második gólját, de a kapu torkában rabonázva, azaz az egyik lábával a másik mögül próbált lőni, így a labda az alapvonal hagyta el a pályát.

A második játékrészben annyi momentuma sem volt a kispesti csapatnak, mint az elsőben, de a fehérváriak is adósak maradtak az igazán nagy lehetőségekkel. Leginkább szögletekkel veszélyeztettek, de Lipták nem talált kaput, Gosztonyi kísérleténél pedig Kemenes védett. A másik oldalon Danilo és Akassou került egyszer-egyszer lövőhelyzetbe, de a kísérleteik gyengék és pontatlanok voltak, így maradt a döntetlen. Azaz a Videotonnak legalább szerdáig várnia kell a bajnoki címre, de a Kaposvár ellen már a pontszerzés is elég lesz.

NB I, 27. forduló:
Budapest Honvéd-Videoton FC 2-2 (2-2)
Bozsik Stadion, 3500 néző, V: Andó-Szabó
gólszerzők: Zelenka (31.), Ivancsics (42.) illetve Alves (10.), Gosztonyi (13.)
sárga lap: Danilo (32.), Botis (33.), illetve Nikolic (12.), Andjic (23.)

Honvéd: Kemenes - Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú - Moreira (Nagy G. 90.), Hidi, Zelenka, Horváth A. (Akassou 75.), Ivancsics - Danilo

Videoton: Bozovic - Lázár P., Lipták, Vaskó, Andjic - Gosztonyi, Sándor, Elek Á. (Lencse 76.), Vasziljevics (Farkas 63.) - Alves, Nikolic (Polonkai 64.)

szombaton játszották:
Szolnoki MÁV FC-Ferencváros 2-3
Kaposvári Rákóczi - DVSC-TEVA 0-0
Szombathelyi Haladás - Vasas-Híd 3-0
Lombard Pápa-BFC Siófok 0-1
Paksi FC-Újpest FC 2-1

pénteken játszották:
Kecskeméti TE-ERECO - Győri ETO FC 3-3
ZTE FC-MTK Budapest 1-0

NB I tabella